Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Muhammet Beşir ile karşılıklı anlaşarak, golcü oyuncunun sözleşmesinin feshedildiği bildirildi.

Açıklamada, Muhammet Beşir'e kulübe olan katkılarından dolayı teşekkür edilerek, bundan sonraki kariyerinde başarılar dilendi. 

1 Ocak 1997 tarihinde Trabzon'un doğusunda yer alan Araklı ilçesinde doğan Muhammet Beşir, futbola Trabzonspor altyapısında başladı. 2014-2015 sezonunda Trabzonspor PAF takımına yükselen Muhammet Beşir, Trabzonspor U19 ile çıktığı 30 maçta 26 gole imza attı.

Bu başarılı performansının ardından U19 Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı giyen genç golcü Türkiye formasıyla çıktığı 2 maçta 1 gol attı. 2015-2016 sezonunda ise Trabzonspor U21 takımı ile 9 maçta 3 gol kaydetmesinin ardından A takıma yükseldi. 7 Aralık 2015 tarihinde Trabzonspor ile çıktığı ilk maçta Eskişehirspor ağlarını sarsan Muhammet Beşir, 8 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini açıkladı.

Fiziksel görüntüsüyle Trabzonspor'un eski golcüsü Burak Yılmaz'a çok benzeyen Muhammet'in oyun stili de Burak'la benzerlik gösteriyor. Buna ek olarak genç santrfor, Burak'ın Trabzonspor'da oynadığı dönemde giydiği 17 numaralı formayı taşıyor.