Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mühendislere yeterlilik sınavı yapılacağını açıklamasının ardından gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, "Tüm personeli eğitimlerden geçireceğiz. Ne kadar verimli ne kadar donanımlı olursa o kadar bu şehre ve ülkeye o kadar hizmet ederler" demesi dikkat çekti.

"SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL"

CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan'ın, sorduğu 'Teknik kadroda mühendis unvanlı bir kişinin yeterlilik sınavı hangi kanun yetkisi ile yapılacaktır, Türkiye'de bir örneği var mıdır?" sorusuna yanıt veren Demir şunları söyledi: "Memurların neye tabi olduğunu herkes bilir. İdaren personeli eğitime, geliştirme ve yeterli hale getirme gibi bir görevi vardır. Sürdürülebilirlik açısından. Bizim yaptığımız da tamamen budur.  Burası belediye, biz KPSS'den 167 tane devlet memuru aldık. Neden aldık? Çakı gibi ve afet bölgesinde de gece gündüz çalışıyorlar.  Bizim yaptığımız sınavlarla, kişi devlet memurluğu hakkını kaybetmez. Görevlendirme eğitimlerinde onun alandaki değerlendirmesini de idare bilir. Bunlar uzun konular. Sizin dediğiniz gibi değil. Tüm personeli eğitimlerden geçireceğiz. Ne kadar verimli ne kadar donanımlı olursa o kadar bu şehre ve ülkeye o kadar hizmet ederler."

YILDIZ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, belediyede çalışan mühendisler için yeterlilik sınavı yapılacağı açıklamasına Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız'dan tepki gelmişti. Yıldız, "Belediyenin yeterlilik sınavına tabi tutmak gibi bir yetkisi yoktur" demişti.

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.