Van’ın Çatak ilçesinde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle bir program düzenlendi.
Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, Garnizon Komutanı Feyyaz Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, kurum amirleri, öğretmenler, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler katıldı. Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Gümüş’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Atatürk İlköğretim Okulu’nun konferans salonuna programa devam edildi. Burada bir konuşma yapan Muhammed Sait Aydın Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Oya Kundakçı, bu toprakları vatan yapanların şanlı bayrağımıza al rengini veren ölümsüz şehitler olduğunu söyledi. Kundakçı, “Bu vatan üzerinde şanla, şerefle, övünçle yaşıyorsak, bütün bunların onuru aziz şehitlerimize aittir. Dünya tarihine imza atmışsak, bunun yegane temeli şehitlerimizdir. Bu sebeple şehitler ölmez” dedi.
Muhammed Sait Aydın Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları tiyatro gösterisi salondaki katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Öğrencilerin Çanakkale ile ilgili şiirler okumasının ardından, ‘18 Mart Çanakkale’ adlı sinevizyon gösterisi izletildi.
Programın ardından bir konuşma yapan Kaymakam Uhut Emre Koyuncu ise, “Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden azizi şehitlerimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve çeşitli sebeplerden ötürü şehit düşen vatan evlatlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.