Balçova Belediyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramına yakışır bir karara imza attı. Belediye bünyesindeki kadrolu işçi ve memurdan sonra şimdi de tüm taşeron işçiler sendikalı oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidara geldikten sonra taşeronu kaldıracağız” sözüne ilk uyan Balçova Belediyesi oldu. Daha önce kadrolu işçe ve memur personelin sendikalı olmasının önünü açan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya şimdi de belediyedeki taşeron işçilerin sendikalı yaptırdı. Belediyenin değişik iş kollarında görev yapan personelin, yasaların verdiği haklar çerçevesinde Sendikalı olması için görüşmeler yapan Başkan Çalkaya ile Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul yaptığı görüşmeler olumlu yanıt verdi. İki başkanın el sıkışmasının ardından Belediyede görev yapan 230 taşeron işçi Belediye-İş 4 No’lu Şubeye kayıt yaptırarak sendikalı oldu.
Sendikanın yetki belgesi aldıktan sonra sürecin toplu iş sözleşmesi kısmına geçileceğini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz taşeron olan personelimize piyasa şartlarının çok üstünde ücret veriyorduk. Ancak her işçinin sendikal hakkının olmasına inanıyoruz. Daha önce kadrolu tüm işçilerimiz ve memurlarımız bizlerin girişimi ile sendikalı olmuştu. Personel sosyal ve sendikalı haklarını alınca bu hizmete de yansıyor. Bizim amacımız da Balçova Halkı’na en iyi hizmeti vermek. Ayrıca bu örgütlenmenin 1 Mayıs İşçi Bayramına denk gelmesini ve Türkiye’de bir ilk olmasını da İşçi Sınıfının kazandığı haklar açısından çok anlamlı buluyorum. ” diye konuştu.