TOKAT (AA) - Turhal Belediyesi, en güzel bahçe ve en güzel balkonunu seçiyor.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, yarışmaya katılan bahçeleri ve ev sahiplerini ziyaret etti. AA muhabirine düzenledikleri yarışmayla ilgili bilgi veren Bekler, Turhal'da görselliğe önem verdiklerini söyledi.

Sadece Park ve Bahçeler Müdürlüğünün çalışmalarının yeterli olmadığını dile getiren Bekler, "İnsanların şahsi mülkleri kendi bahçeleri içerisinde de gerçekten insana göze hoş gelen harika bahçeler var. Biz böyle bir yarışma başlatarak insanların biraz toprakla meşgul olmasını, bahçelerine özen ve önem vermelerini istedik. Bu amaçla böyle bir yarışma başlattık. Yarışmanın süreci aylar öncesine dayanıyor. Böyle bir yarışma yapacağımızı ilan ettik. Bahçesine güvenen, emek veren bahçe sahipleri de bizlere başvurdular. Başvuran bahçe sahiplerinin bahçelerini şu an inceliyoruz" dedi.

Yarışmaya katılan balkon ve bahçeleri değerlendirmek için komisyon kurduklarını aktaran Bekler, şöyle konuştu:

"Bu komisyon incelemesini yapacak, puanlandıracak ondan sonra da dereceye girenleri ilan edeceğiz ve ödüllendireceğiz. Bugün başvuru yapan bahçe sahiplerinin birinin bahçesindeyiz. Gerçekten çok güzel bir bahçe burası. Gerek meyve ağaçlarının çeşitliliği gerek çiçeklerin çeşitliliği gerek çimlerin, ağaçların bakımlı olması, havuzundan kamelyasına, güllerine, çiçeklerine varıncaya kadar çok güzel bir ahenk içerisinde düzenlenmiş. Komisyonumuz kararını verecek. Şu anda başvurular devam ediyor. Bunların içerisinden 3 tanesine ödül vereceğiz. Ötekilerini de yine katılmış oldukları için ödül vereceğiz. Şu ana kadar başvuru yapan 17 balkon ve bahçe sahibi var. Sadece bahçe yarışması yok. En güzel bahçe ve en güzel balkon yarışması ayrı ayrı kategorilerde değerlendirdik. Bize başvuranların bahçelerinde inceleme yapıyoruz. Biz bu çalışmayla hem balkonların hem de bahçelerin biraz daha güzelleşmesini teşvik etmek istiyoruz."

Bahçe sahibi Semra Çolak, genellikle bahçeyle kendisinin ilgilendiğini belirterek, "Bu tür yarışmalar ilçemize hem renk katıyor hem de insanlar çevreye karşı biraz daha duyarlı davranıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Umarım biz birinci oluruz" dedi.

Bahçelerine güvendiklerini anlatan Çolak, bu nedenle yarışmaya katıldıklarını söyledi.