CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Terme ve Çarşamba'da 3.5 lira olarak açıklanan çeltik fiyatının yeterli olmadığını belirterek üreticiye destek olunması  gerektiğini belirtti. 

İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Türkel, İl Başkan Yardımcıları Eyüp Odabaş, Şeref Adıgüzel, Alparslan Er, Terme İlçe Başkanı  İbrahim Yavuz, Terme İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ile birlikte Terme’nin fındık ve çeltik arazilerinde incelemelerde bulundu.

YAŞAMA DEMEKTİR 

Verimli arazilerde sulamanın önemine değinen Başkan Türkel, "15 yıldır onlarca müteahhit gelmiş şantiyelerini kurmuş, sadece şantiyelerini kurmaktan öteye geçmeyip sulama kanallarına bir türlü başlanmamıştır. İncelemede gördük ki tekrar bir müteahhitle anlaşılmış müteahhit şantiyesini kurmuş. Umuyoruz Karadeniz’imizin göz bebeği Terme Ovası yine susuzlukla ve çaresizlikle baş başa bırakılmaz. Ayrıca çeltiğin maliyeti 4,50 – 4,90 TL civarındadır. Eğer 3,5 liraya çeltik fiyatı oturursa bir dahaki sene Terme de Çarşamba da ve Bafra da çeltik üreticisi bulamazsınız. Bugün itibari ile market raflarında çeltik 9 – 10 lira aralığında seyrederken çeltiği 3 – 3,5 liraya alacağım demek çeltik üreticisine yaşama, ekme, açlıktan öl demektir. Ülkeyi yönetenlerin, çiftçilerimizi kurtarmasını talep ediyoruz" dedi.