Almanya’da gerçekleştirilen Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Ortaklıkları Projesi Toplantısı’na katılan Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekibi çalışmalarını tamamlayarak ilçeye döndü.
“SİNBAD: Öykü Anlatımı Yoluyla Erken Çocuklukta Anahtar Becerilerin Geliştirilmesi Yolculuğu” isimli Erasmus+ KA2 projesinin ikinci çalışma toplantısı Almanya’nın Leipzig şehrinde düzenlendi. Toplantıda Manavgat’ı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Milli Eğitim Şube Müdürü Menderes Tunç ve proje koordinatörü Hasan Biber’den oluşan ekip temsil etti.
2014-2020 yılları arasında Avrupa çapında uygulanacak olan Erasmus+ programı kapsamında Manavgat’ta ilk mesleki eğitim KA2 projesini uyguladıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, "Almanya koordinatörlüğünde İngiltere, Hollanda, Yunanistan ve Litvanya’dan üniversite, eğitim büroları, araştırma ve geliştirme ofisleri, okullar ve mesleki eğitim merkezleriyle ortak olduğumuz bu projede, okul öncesi eğitiminde yenilikçi ve yaratıcı bir yaklaşım olarak öykü anlatımı metodunu yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yapacağız. Almanya’nın Leipzig kentindeki ortağımızın ev sahipliği yaptığı programda iki gün boyunca yoğun bir çalışma temposu içinde projede şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendirdik ve bundan sonraki aşamalar için görev dağılımı yaptık. Kurumumuz proje kapsamında öykü anlatımı metodunun okul öncesi eğitiminde etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla eğitim ve seminerler düzenleyecektir" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak AB projelerini çok önemsediklerini ve bu alanda Manavgat’ın öncü bir rol oynadığını belirten Muammer Sarıdemir, projenin bir sonraki toplantısının Ekim ayında Yunanistan’da gerçekleşeceğini ifade etti.