Cem ULUCAN/ AYDIN, () - ANKARA'daki tren garı önünde meydana gelen ve 86 kişinin hayatını kaybettiği saldırı Aydın'da protesto edildi. Aydın HDP İl Örgütü tarafından düzenlenen protesto yürüyüşünde konuşan Milletvekili Adayı Doğan Erbaş, "Bu saldırıyı isim olarak kim yapmış bilmiyoruz, ama zihniyet olarak kimin yaptırdığını çok iyi biliyoruz" dedi. 
Ankara'da meydana gelen patlamaları protesto etmek için HDP üyesi bir grup Sevgi Yolu'nda toplanarak Adnan Menderes Bulvarı'ndan Abide Meydanı ve Atatürk Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında gruptakiler sık sık, 'Susma sustukça sıra sana gelecek' ve 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganları attı. Atatürk Kent Meydanı'nda HDP Aydın milletvekili adayı Doğan Erbaş yaptığı basın açıklamasında, "Acımız büyük, yaramız çok derin, üzüntümüz büyük ama öfkemiz de büyük. Bugün Ankara'da Türkiye'nin ve Kürdistan'ın dört bir yanından gelerek barışın ve kardeşliğin sesini dile getirmek istediler. Dört bir yandan gelen kadınlar, gençler, yaşlılar, sendikacılar, emekçiler bir arada yaşamak istiyoruz dediler. Savaşa hayır dediler. Barış istediler. Bunun için maalesef çok vahşi bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Bu saldırıyı isim olarak, kişi olarak şuan kim yapmış bilmiyoruz ama zihniyet olarak, siyaset olarak kimin yaptırdığını çok iyi biliyoruz" dedi.
Polisin sıkı güvenlik tedbiri aldığı protestoda konuşması sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti aleyhine sloganlarla kesilen Doğan Erbaş, konuşmasını tamamladıktan sonra, oturma eylemi yapan grup olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI