Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nca 2014 yılında toplam 2 bin 637 çiftin nikahı kıyıldı. Bu çiftlerin 61’ini yabancı uyruklu kişiler oluşturdu.
Evlendirme Memurluğu’na nikah için müracaat edenler arasında, 11 Suriye, 8 Almanya, 6 Ukrayna, 4 Afganistan, 3’er adet Azerbaycan ve Fas, 2’şer adet Filipinler, Özbekistan, Türkmenistan, Somali, İran ve KKTC, 1’er adet de Avusturya, Rusya, Dominik Cumhuriyeti, Bulgaristan, Arnavutluk, İngiltere, Cezayir, Irak, Fransa, Kanada, İsveç, Gine Cumhuriyeti , Gürcistan, 1 adet de vatansız olmak üzere toplam 61 yabancı uyruklu çiftin nikah akitleri gerçekleştirildi.
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yıl içerisinde çok sayıda çiftin nikahını kıyarak mutluluklarına ortak oldu. Toplumu oluşturan en önemli yapı taşının aile olduğunu belirten Başkan Toru, “Önemli olan ailelerin bu evlilikleri sorunsuz bir şekilde, bir ömür boyu saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde yürütebilmeleridir. Evlenen tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.
Meram Belediyesi Evlendirme Memurluğu’nun 2014 yılı faaliyetleriyle ilgili yapılan açıklama şöyle: “Evlendirme Memurluğumuza 2014 yılı için 2 bin 820 çift müracaat etmiş olup, 2 bin 637 çiftin nikah akdi gerçekleştirilmiştir. Meram ilçemizde ikamet eden ancak nikah akitlerini diğer il ve ilçelerde yaptırmak isteyen 49 çifte de ‘Evlenme İzin Belgesi’ düzenlenmiştir. 36 çiftin işlemleri tamamlamış ve kendilerine nikah akitlerinin yapılacağı günü ve saati bildirir randevu verilmiş; randevu tarihinden önce evlenmekten vazgeçtiklerini beyan etmeleri üzerine dosyaları iptal edilmiştir. 98 çifte evlenme dosyası oluşturulmuş ve ilgili sağlık kuruluşuna gönderildiği halde geri dönmemişlerdir.”