Muş İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Servisinde tek kadın şoför olan Özge Kartepe (26), ayrıca Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak acil vakalara müdahale ediyor.
Muş Acil Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne 8 ay önce İzmir’den atanan bir çocuk annesi Özge Kartepe, Muş’un tek bayan ambulans şoförü olarak hizmet veriyor. Kartepe, hem şoförlük hem de Acil Tıp Teknisyeni olarak acil vakalara müdahale ediyor.
2015 yılının ilk 5 ayında 15 bin vakaya müdahale ettiklerini belirten 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hikmet Güvercin, Muş’un nüfus dağılımının yüzde 60’ı kırsal kesimde olması nedeniyle zor şatlar altında sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Muş İl Emniyet Müdürlüğünün Trafik Haftası kutlama etkinliklerinde kadın ambulans şoförü olan Özge Kartepe’yi yılın şoförü seçtiğini ifade eden Güvercin, şöyle konuştu: “Muş 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü 112 Acil Servisi hizmet noktasında üstün başarı sağlıyor. Çünkü ilimizin nüfusunun yüzde 60’ına yakını tamamen kırsal kesimde. Bu nedenle sağlık hizmetleri noktasında ambulans şoförlerimize büyük görev düşüyor. Gerek yaz gerek zorlu kış şartlarında diğer ilgili kurumlarla kısa sürede vakalara müdahale ediliyor. Şu an Muş ilimizde 40 ambulans var, ulaşım oranımız merkezde 10 dakikanın altındadır. Bu başarıda tüm ambulans şoförlerimizin emeği var. Bunlardan biri hem şoförlük hem de Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan Özge Kartepe’dir. Bay bayan ayrımı yapmadan görevimizin bilincindeyiz. Özellikle kadın ambulans sürücümüz ilimizin tek ve ilk ambulans şoförüdür. Kurumsal olarak başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Serdal Türkoğlu ve 112 Acil Servis çalışanlarımızla özveriyle çalışmalara devam ediyoruz.”
“İLK DEFA KADIN AMBULANS ŞOFÖRÜ GÖRENLER ŞAŞIRIYOR”
Kadın ambulans şoförü Özge Kartepe ise, 2006 yılında Bursa Mustafakemalpaşa Sağlık Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra 2007 yılında Bursa’da acil tıp teknisyeni olarak göreve başladı.
Kartepe, yaklaşık 4 yıl Bursa’da çalıştıktan sonra tayinle İzmir 112’ye geçtiğini belirterek "Dört yıllık İzmir’deki görevimde 3 yıl boyunca ambulans şoförlüğü yaptım. Muş’a 8 ay önce tayinle geldim. 112 Acil Servis’te 8 aydır ambulans şoförü olarak görev yapıyorum. Aylık 150-160 vakaya müdahale ediyoruz. Beni görenler ilk başta şaşırıyor, çünkü daha önce kadın ambulans şoförü görmemişler. İşimiz zor tabi ki çünkü hem ambulanstakilerin can güvenliğini sağlıyorum, aynı zamanda hastayı taşıma ve ilk yardım müdahalesinde sağlık ekibine yardım ediyorum.”