AMASYA (AA) - Memur-Sen Merzifon İlçe Temsilciliğince düzenlenen "İstikrar, istiklal ve istikbal" konferansına AK parti 20. dönem Milletvekili Şevki Yılmaz, konuşmacı olarak katıldı.

Akif Gülle Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Memur-Sen Merzifon İlçe Temsilcisi Muhammet Çintaş, konferansın açılışında, Memur-Sen'in dün olduğu gibi bugün de daima mazlumdan yana zalime karşı tavır almış bir sendika olduğunu söyledi.

Her zaman mazlum coğrafyalara, Suriyeli, Filistinli, Mısırlı, Doğu Türkistanlı kardeşlerine el uzatmış bir sendika olduklarını anlatan Çintaş, "Dün bu ülkede darbe yapmaya kalkışan darbecilere karşı meydanlara inip 'dur' diyen bir sendikadır. Bizler sizleri seviyoruz, Rabbim de sizleri sevsin istiyoruz" dedi.

Şevki Yılmaz, konferansta, vatansız din yaşanamayacağını belirterek, "Allah bizi vatansız bırakmasın" ifadesini kullandı.

Peygamberimizin doğduğu yerde Allah'a kulluk yapamayınca asabıyla vatan tercihi ile memur edildiğini dile getiren Yılmaz, bu nedenle vatan ile dinin ruhla ceset gibi olduğunu, vatansız din, dinsiz devlet olamayacağını kaydetti.

Eski Türkiye'de hastanelerde tedavi olmak için vatandaşların traktörünü sattığını, bankadan kredi çektiğini ifade ederek, günümüz Türkiye'sinde ise beğendikleri hastanede tedavi edildiklerini, para bile ödemediklerini söyledi.

Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bugünleri hayal bile edemezdik. Ne getirdi Kasımpaşalı, kim inancından dolayı yasak getirmişse ona üç yıl ceza getirdi. Bütün dünya birleşse Türkiye'yi kimse yenemez. AK Parti iktidara geldi, Türk cumhuriyetleriyle kardeşliğimiz arttı. Millet olarak ayrımları fark edelim, sağlam duralım, üzerimizde oynanan oyunları fark edelim, bu oyunları ülke olarak bozalım. Liderlere öldükten sonra değil, sağ iken sahip çıkalım. Tayyip Erdoğan kardeşimize sahip çıkalım. Bu ülke kalkınırsa kardeş kanı akmaz, terör biter. 12 Eylül terörünü de Allah bir daha getirmesin. Terörün Allah hepsinin kökünü kurutsun."

Ülkenin sahipsiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "12 yıl boyunca Recep Tayyip Erdoğan döneminde bir tane banka iflas etmedi. 1 Kasım'da yanlış oy verirseniz, faiz kaç olacak biliyormuşsunuz? Verin de görün. 7 Haziran'dan sonra ülke ne hale geldi. Ben Tayyip Erdoğan'ı seviyorum, çünkü savaş açtı. Bu ülke bin yıl okla korundu, bugün de oyla korunacak. Bu gerçekleri millete anlatacağız, ev ev anlatacağız. İnşallah pazar akşamı İsrail matem etsin, zalimler matem etsin, bütün mazlumlar o gece bayram etsin" diye konuştu.