Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Kınık, Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Sami Öztürk ve Güllü Yakar kişisel sergilerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri Konya’nın sanat hayatına katkı sunmaya devam ediyor. GSF Grafik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Kınık, Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Sami Öztürk ve Güllü Yakar kişisel sergilerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Serginin açılış konuşmasında GSF’nin Konya’daki sanatsal faaliyetlere önemli katkılar sağladığını dile getiren NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, kentteki sanat galerilerinin artması gerektiğini belirtti.

“Öteki” adlı sergide afişlerini sergileyen Doç. Dr. Mustafa Kınık; Yunus Emre’nin “Yaratılanı Yaratandan ötürü hoş gör” mesajını insanlığın bugün iyi idrak etmesi gerektiğini belirtti. İnsanları ötekileştirmenin yaygınlaştığını ifade eden Doç. Dr. Kınık, sevgi ve saygıya olan ihtiyaca dikkat çekmek istediklerini anlattı.

Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Sami Öztürk ise, “Miras” konulu sergide, Selçuklu mirası olan eserlerin biçim ve formlarını kullanarak, eserlerin estetik olarak bir kolajını yaparak üzerinde grafik düzenlemelerle sanat severlerin beğenisine sunduklarını kaydetti.

Dr. Öğretim Üyesi Güllü Yakar da, "Femme/Zen" konulu sergide bahar ve onun renklerini anlatmayı amaçladığını kaydetti.

Türe Sanat Galerisinde üç öğretim üyesinin “Öteki”, “Miras” ve “Femme/Zen” isimli kişisel sergisi aynı anda NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.