Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - İSTANBUL Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristlerce şehit edilmesi, Bursa Adliye Sarayı önünde de protesto edildi.
Adliye Sarayı önünde cübbelerini giyerek toplanan hakim, savcı ve avukatlar, terör saldırısına tepki gösterdi. Avukatlar adına açıklama yapan Veysel Aşkın, bu saldırının teröristlerin hiçbir ölçü tanımadığının göstergesi olduğunu belirterek, "Terörist için haklı haksız ayrımı, doğru yanlış gibi herhangi bir insani ölçü, herhangi bir şey için terazi, bir mantık, bir ahlak yoktur. Terörün dini, milliyeti, ideolojisi, görüşü yoktur. Maksat terör için öldürmek için öldürmektir. Buna kendileri tarafından başka elbiseler giydirilmesi bu gerçeği değiştirmez. Bir kamu görevlisinin sadece görevini yaptığı gerekçesiyle rehin almak ve öldürmek ancak insanlık adına hiçbir hasleti kalmamış mahluklar tarafından icra edilebilir. Teröristlerin avukat cübbeleriyle savcılık odasına girmeleri ön plana çıkartılarak avukatlık mesleğinin bu vesileyle saldırıya uğramasının da izahı ve mantığı bulunmamaktadır" diye konuştu.
Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz de "Çok net söylüyorum; mesleğimizin teröre karşı, haksızlığa karşı dimdik duracak en önemli yapılanma olduğundan kimse kuşku duymasın. Yetkilileri bu konuda hassasiyete, konuştuklarına ve mesleğimize itibarsızlaştırmaya dönük sözlerini ölçüp tartmaya davet ediyoruz. Bu terörist saldırıyı lanetliyoruz. Acımız bizim acımızdır" dedi.