Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Sonkale Derneği, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümüne 1915 metre uzunluğundaki Türk bayrağı projesi ile damga vurdu. Dev bayrak Çanakkale sokaklarında gençlerin omuzlarında sloganlar eşliğinde taşındı. 
Gelibolu Yarımadası'ndaki kanlı savaşların ardından 18 Mart 1915'i dünya tarihine altın harflerle yazdıran tüm şehit ve gazilerin anısına Çanakkale Sonkale Derneği tarafından 1915 metre uzunluğunda tek parça dev bir Türk bayrağı hazırlatıldı. Bursa'da bir firmaya diktirilen, üzerinde iki metre arayla ay ve yıldızın yer aldığı bayrak Deniz Zaferi'nin 100'ncü yılında omuzlarda yükseldi. Kordon boyunda toplanan dernek üyeleri ve vatandaşların ellerinde uzayan bayrak, 'Çanakkale geçilmez', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde taşınarak zafer kutlamalarına damga vurdu.
Çanakkale Sonkale Derneği Başkanı Özgür Sezer, kent halkının maddi ve manevi destekleriyle bu önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "1915 metrelik Türk bayrağı projemize kimse inanmıyordu. Hayali gerçek oldu diyelim. Çok sıkıntılar yaşadık. Ama çok güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI