Mehmet Kayhan YILDIZ / KONYA, () – KONYA'da iki ayrı gruptan oluşan 6 kişi, kaçak avladıkları tavşanlarla çektirdikleri fotoğrafları, sosyal paylaşım sitesi facebooktaki sayfalarında paylaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, şikayet üzerine 6 kişinin kimliğini belirleyip, vurulan 7 tavşan için toplam 3 bin 500 lira tazminat ve Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten de toplam 3 bin 658 lira idari para cezası uyguladı.
Konya'nın merkez Meram İlçesi Kızılören Mahallesi'nde kaçak avlanan M.T., O.B., B.K. ve S.Ö., vurdukları tavşanlarla çektirdikleri fotoğrafları, sosyal paylaşım sitesi facebooktaki sayfalarında paylaştı.
Tuzlukçu İlçesi'ndeki dağlık arazide kaçak avlanan A.T ve H.D. de vurdukları tavşanları, facebooktaki sayfalarında paylaştı. Durumu fark eden hayvanseverler, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen ekip, fotoğrafları yayınlayan kişilerin kimlik ve adres bilgilerini tespit etti.
'BİRAZ EZİYET EDİP BACAĞINI KIRDIK AMA' 
M.T., O.B., B.K. ve S.Ö.'nin 5 tavşan vurduğu, paylaştıkları fotoğraflarının altına da 'Bu da benden herkese. Biraz eziyet edip bacağını kırdık ama sonunda teslim oldu.' notunu paylaştıkları, A.T ve H.D.'nin de 2 tavşan vurduğu belirlendi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü, iki gruba vurulan 7 tavşan için toplam 3 bin 500 lira tazminat ve Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten de toplam 3 bin 658 lira idari para cezası uyguladı.
FOTOĞRAFLI