Bitlis’in Adilcevaz Şehit Mehmet Ali Erçetin Ortaokulu öğrencileri tarafından, proje yürütücüsü Mazlum Arıkbaş koordinatörlüğünde bilimsel çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK-4006 Bilim Fuarı düzelendi.
Şehit Mehmet Ali Erçetin Ortaokulu bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim fuarında çeşitli dallarda 47 proje sergilendi. Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan ve TUBİTAK bilim ve toplum dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında düzenlenen fuara, Belediye Başkan vekili İzzet Ekem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, Şube Müdürleri Ergün Ergören, Ayhan Taşdemir, okul müdürleri, müdür yardımcıları, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, “Bilim fuarımızı bir Yarışma etkinliği değildir. Öğrencilerimiz ortaokuldan itibaren sınavların baskısıyla buralara kadar geldiler. Amacımız öğrencilerimizin ürettikleri bilimsel bilgileri herkesle paylaşarak eğitici öğretici bilgilere ortam oluşturmaktır” dedi.
Adilcevaz Belediye Başkan vekili İzzet Ekem ise TÜBİTAK’ın katkıları ile hazırlanan projelerin öğretmen ve öğrencilerin araştırmaları üzerinde büyük ivme kazandıracağına değinerek, “Bugün ülkemiz birçok alanda kaynaklarını üretmek ve ortaya koymak noktasında Ar-Ge çalışmaları yürütmektedir. Bütün insanların mutluluğuna vesile olacak bu çalışmaları yapacak olan bilim insanlarımızın yetişmesi de bu noktada büyük önem taşımaktadır. Eğitim alanında bize düşen görev de onlara, yetişecekleri ortamı sunmak ve yol göstermektir. Bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz ve devam etmesini temenni ediyoruz. Okulumuzun başarısı ile fuarın hazırlık ve ortaya çıkışında emeği geçen okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Vekili İzzet Ekem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, Şube Müdürleri Ergün Ergören ve Ayhan Taşdemir ile birlikte okul müdürleri, müdür yardımcıları, veliler öğrencilerin bilim fuarında sergiledikleri projeleri incelediler ve öğrencilerden bilgi aldılar.