Adıyaman’da, bir okul bahçesinde birkaç kişinin saldırısına uğrayan öğretmen için bir araya gelen eğitimciler basın açıklaması düzenledi.
İddiaya göre, Mimar Sinan Ortaokulunda görevli olan Öğretmen Fikret Yıldırım, okul bahçesine gelen ve öğrenci olmadıkları öğrenilen kimliği belirsiz şahısların kavgasını ayırarak okul bahçesinden çıkmasını istedi. Bunun üzerine kimliği belirsiz şahıslar, öğretmen Yıldırım’a saldırmaya başladı. Darp neticesi yaralanan öğretmen Yıldırım, okul bahçesine koşarak şahıslardan kurtulmak istedi. Okul bahçesinden çıkan şahıslar, kısa bir süre sonra okula kalabalık bir gurupla gelerek öğretmen Yıldırım’ı linç etmek istedi.
Yaşanan olaylar sonrasında Adıyaman’da, faaliyet gösteren, Türk Eğitim- Sen, Eğitim- Sen ve Eğitim Bir- Sen, sendikaları bir araya gelerek okul bahçesinde açıklama yaptılar. Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Öğretmenlerimizin can güvenliği kalmamıştır. Her geçen gün öğretmenlerin itibarsızlaştırıldığı bir ortamda öğretmene şiddetin sıradan bir olay olarak toplum tarafından kanıksandığını görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşanan olaylardan sonra yetkili mercilerin olayları yatıştırmak, tarafları uzlaştırmak için gösterdikleri gayret kadar sorumluların bulunması ve cezalandırılması için de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Bu gün okullarda öğretmenlerimizin can güvenliği kalmamıştır. Her gün bir arkadaşımız şiddet kurbanı oluyor, okullarımız tahrip ediliyor. Artık OECD raporlarını okumayı bırakın. Türkiye gerçekleriyle yüzleşin ve eğitimcilerin feryadına kulak verin. Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz. MEB yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. Bakanlık ne zaman biteceği belli olmayan bu şiddet olaylarının bir an önce son bulması için gerekli yasal düzenlemeleri bir an önce çıkarmalıdır" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim çalışanlarıyla öğrenciyi ve veliyi karşı karşıya getiren uygulamalarından bir an önce vazgeçmesini isteyen Ali Deniz, “Öğretmenlik kutsal meslek diyerek bizleri avutmaya çalışanlar, öğretmenlere hak ettiği saygıyı göstermekten uzak kalmışlardır. Eğitim Bir- Sen olarak saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacak ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Meslektaşımızın şahsında saldırıya uğrayan tüm eğitimcilere geçmiş olsun diyor, şiddete uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.