Yozgat’ın Yerköy ilçesinde bulunan Nurdoğdu Ortaokulu öğrencilerine TÜBİTAK Bilim ve Toplum Hizmeti birimi tarafından gönderilen “Bilim Çocuk Dergisi” dağıtıldı.
Nurdoğdu Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Oğuz İbiş, birinci dönem TÜBİTAK Bilim ve Toplum Hizmeti birimine dilekçe göndererek hem öğrencilerin bilgi ve teknolojiye olan meraklarını arttırmak hem de okul kütüphanesine kaynak eser kazandırmak için kendilerinden kaynak kitap ve dergi talebinde bulunduklarını söyledi. TÜBİTAK’ında kendilerin dönüş yapıp taleplerini karşıladıklarını ifade eden İbiş, “Bizi kırmayıp dergileri gönderdiler. Bugün elimize ulaşan dergileri 5. sınıf öğrencilerimize dağıtarak bu dergileri okumalarını tavsiye ettik Umarım öğrencilerimiz bu dergilerden hedeflediğimiz şekilde faydalanır, modern ve büyük Türkiye’nin varlığını devam ettirmesinde aklı hür, vicdanı hür birer bireyler olarak kendilerini yetiştirip aktif rol alırlar. Bugün öğrencilerimize dağıttığımız Bilim Çocuk dergilerinin bugünün çocuğu fakat yarının büyüğü olacak öğrencilerimize hayatları boyunca faydalı olmasını diliyorum.” dedi.
Duyarlılığından dolayı TÜBİTAK Bilim ve Toplum Hizmeti birimine teşekkür maili göndererek öğrencilerin fotoğraflarını paylaştıklarını vurgulayan Mustafa Oğuz İbiş önümüzdeki günlerde bu tür etkinliklere devam edeceklerini sözlerine ekledi.