Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yılı dolayısıyla ‘Büyük Önder Atatürk’ paneli düzenlendi.

KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz konferans salonu’nda düzenlenen panele; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversite Dekanları, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

KBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Abdullah Karakaya’nın moderatörlüğünü yaptığı panele, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hür Mahmut Yücer, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Nurgül Koç ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Ersin Müezzinoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Tarihi olaylar kapsamı, dönemi, derinliği, bütünselliği, bilimselliği gibi boyutlarıyla incelenirse bugünün anlaşılması ve geleceğe dönük stratejilerin geliştirilmesi için önemli bir araç olarak kullanılabileceğini belirten Doç. Dr. Abdullah Karakaya, “ Bu tarihi araç varlığı ve bağımsızlığını korumak, kalkınmasını sağlamak gibi toplumsal amaçlara ihtiyatla ilerlemek açısından yol göstericidir. Aksi halde Atatürk’ün dediği gibi; “Tarih ihtiyatsızlar için çok merhametsizdir gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalabiliriz.” Bu panelde Büyük Önder Atatürk’ün toplum, tarih, siyaset ve ekonomi, yönetim bilimleri boyutuyla anmaya çalışacağız” dedi.

Panel, konuşmacıların Atatürk ile ilgili yaptığı sunumlarla sona erdi.