SAMSUN (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Voleybol Bölge Şampiyonası 1. etap müsabakaları 19 Mayıs ilçesinde yapılan açılış programı ile başladı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Kamp Merkezi Konferans salonundaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

TÖSSFED'in yaptığı çalışmalar ve şampiyon olduğu spor dalları sinevizyon eşliğinde sporculara izletildi.

TÖSSFED Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Kızılboğa, 19 Mayıs ilçesinin Samsun’un güzel ilçelerinden biri olduğunu belirterek, "Karadeniz’in güzel ilçesinde sizlerle burada bulunmaktan dolayı memnunum. Şampiyonanın güzel bir hava içinde geçmesini ve her şeyden önemlisi dostluğun, sevginin kazanmasını diliyorum" dedi.

Voleybol Erkekler Şampiyonasında toplamda 8 takımın karşı karşıya geleceğini söyleyen TÖSSFED Genel Koordinatörü Osman Akdemir, "Bu karşılaşmaların ardından ise yaklaşık 20 değişik ilerden kız voleybol takımımız gelecek. Bundan daha önce futbol şampiyonalarımızı yine Samsun ilimizde yaptık, daha sonrasında ise basketbol bölgeler şampiyonalarımızı gerçekleştireceğiz. Federasyonumuz yılar içerisinde takımların hem artması, hem takımlarda oynayan çocuklarımızın teknik becerilerinin artması Avrupa ve dünyadaki başarılar bizleri bu tarz turnuvaları çok sayıda yapma cesareti verirken hem de başarılarımızın artmasına vesile olmuştur. Bu güzel tesiste bizleri ağırlayan tüm yetkililere teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından şampiyonaya katılan kulüp yöneticilerine katılım belgesi verildi.