Türkiye ile Pakistan arasında dördüncüsü gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ardından iki ülke arasında 11 adet anlaşma imzalandı.
İki günlük resmi ziyaret kapsamında Pakistan’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif ile birlikte Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin dördüncü toplantısına katıldı. Toplantının ardından Türkiye ile Pakistan arasında 11 anlaşma imzalandı. Başbakan Davutoğlu ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in katılımıyla imzalanan anlaşmalar kapsamında iki ülke arasındaki iş birliğinin arttırılmasının amaçlandığı kaydedildi.
İki ülke arasında İslamabad Ticaret Odası ile Ankara Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü, Lahor Ticaret ve Sanayi Odası ile Ankara Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü, Lahor Ticaret ve Sanayi Odası ile Kayseri Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü, Pakistan Bilimsel Akademisi ile Türkiye Bilimsel Akademisi arasında bilimsel işbirliği anlaşması, Pakistan Bilimsel Akademisi ile Türkiye Bilimler Akademisi arasında işbirliği anlaşması, Türk Akreditasyon Ajansı ve Pakistan Ulusal Akreditasyon Konseyi arasında mutabakat zaptı, Türk Patent Enstitüsü ile Pakistan Fikri Mülkiyet Örgütü arasında işbirliği protokolü, Pakistan Petrol ve Gaz geliştirme Şirketi ile TPAO arasında mutabakat zaptı, Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeş liman oluşturulması hakkında mutabakat zaptı, Yatırım Tanıtımı ve Yatırımın Korunması anlaşması tamamlayıcı protokol imzalandı.
Türkiye ile Pakistan arasındaki stratejik işbirliğinin güçlendirilmesi konusundaki ortak deklarasyonu ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Pakistan Başbakanı Navaz Şerif imzaladı.