Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Seydikemer İlçesine bağlı Döğer Mahallesi’ndeki sorunlu içme suyu hattını yeniliyor. Daha önce yapılan içme suyu hattının yüzeye çok yakın olması nedeniyle hat üzerinde meydana gelen patlaklar hem mahalle sakinlerini mağdur ettiği hem de suyun israf olmasına neden olduğu açıklandı. Mahallenin içme suyu isale hattının 2 Bin 800 metrelik kısmı MUSKİ ekipleri tarafından yenileniyor. Birçok iş makinası ve personelle birlikte yoğun bir şekilde devam eden çalışmaların kısa sürede tamamlanması amaçlanıyor.
Döğer Mahallesi muhtar azası Hüseyin Topal, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ ekiplerine teşekkür ederken, sıkıntılarının anayol kenarlarında boruların ince olması ve sürekli patlakların meydana gelmesi nedeniyle susuz kalmaları olduğunu söyledi. Topal, “Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri mahallenin hat yenileme projelerini burada hayata geçirdiler ve bu sayede mahallemizdeki sıkıntıyı atlatıyoruz. 2 Bin 800 metrelik hat çalışmasından yaralanacak olan 300 civarı abone bu durumdan çok memnun oldu” dedi.
Topal 2 ay önce başvurdukları projenin hızlı şekilde hayata geçirildiğini belirtirken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün’e, MUSKİ Genel Müdürümüz Baki Ülgen’e ve burada çalışmalarını sürdüren tüm ekibe teşekkür ederim” dedi. İçme suyu hattı çalışmasının tamamlanmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından mahallenin eskiyen yolları da asfalt çalışması ile yenileneceği belirtildi.