Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çarşamba ilçesine bağlı Karabahçe Mahallesi’nde kaçak olduğu tespit edilen 41 yapının yıkımını sürdürüyor. Binaların yıkımı jandarmanın geniş güvenlik önlemi altında yapılıyor. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kaçak yapılaşmanın kentin estetiği açısından oldukça rahatsız edici bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Yılmaz, “Hazine arazileri ya da kamunun kullanımında veya portföyünde olan her yer bu milletin, bu halkın yani hepimizin ortak malıdır. Kim ki yasaları çiğneyip, yasaların, yönetmeliklerin yanından kenarından dolaşıp ya da bir fırsatını bulup bu gibi yerlere babasının malı gibi bazı binalar, gecekondular, metruk binalar yapmaya kalkar, bilin ki bu suçu işleyenler orada hakkı olan fakirin, yetimin, bu ülkenin her bir ferdinin hakkını gasp etmiş olur. Biz bu çarpıklıklarla şu ana kadar mücadele ettik ve işgal edilmiş bu türlü birçok yeri yeniden sahibine yani halkımızın kullanımına yeniden açtık. Her bir Samsunlunun hakkını korumak Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim görevimdir” dedi. 
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, yasal olan her şeyin yanında olduğu gibi, yasal olmayan şeylerinde karşısında olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, “Kaçak yapılaşma, adından da anlaşılacağı gibi tamamen yasal olmayan bir durum. Bizler burada vatandaşımızı mağdur etmek için değil, onların hayatlarını olası tehlikelere karşı korumak için de çalışmaktayız. Kıyı kenar şeridinde bulunan bu alanlarda yerleşim yeri yapmak tamamen kanunsuzdur. Bu benim veya belediyede çalışan birilerinin aldığı karar değil, tamamen yasalar çerçevesinde olan bir durumdur. Yaşadığınız bu çevrelerin daha da gelişmesi ve güzelleşmesi adına bu tür çalışmalar bugün olduğu gibi, aynı yapılaşmalar tekrarlandığı takdirde yarın da yapılacaktır” diye konuştu. 
Bu arada, kıyı kenar şeridinde bulunan kaçak yazlık, gecekondu, prefabrik gibi yapıların sahiplerini mağdur etmemek adına binaların boşaltılmasında ve yapılarda bulunan kullanılabilir malzemelerin sökülmesi aşamasında Samsun Büyükşehir Belediyesi personelinin de yoğun çaba sarf ettiği belirtildi.

DEVLETTEN EV İSTEDİLER
Yöre sakinlerinden Arif ve Fatma Torun, “Doğup büyüdüğüm topraklar burası. 50 yıldan fazladır bu arazide çocuklarımı büyüttüm, geçimimi sağladım. Şu anda mağduruz ve başka bir yere gitme şansım da yok. Sadece isteğim bu binamı yıkmadan yeni bina yapsın versinler yeter. Okula giden bir kız çocuğum var. Onun eğitimine devam edebilmesi için yardım bekliyorum. Başka kimseden bir isteğim yok. Devletin kestiği parmak acımaz ama devlette hakkımızı savunsun” ifadelerini kullandı.