Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, divan kurulu toplantısında borcun yükseldiği eleştirilerine ve Reza Sarraf’ın Vodafone Arena’dan loca satın almasına ilişkin tepkilere yanıt verdi. Başkan Orman ayrıca, statlarının olmaması sebebiyle gelir elde edemediklerini ifade ederek, "Transfer yapılıyor, şampiyonluğa oynanıyor. Demba Ba gökten mi indi, nereden geldi?" dedi.
Beşiktaş Kulübü’nün 2015 yılı ikinci olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yapımı süren Vodafone Arena Stadyumu’nda yapılan Divan Kurulu’nda Beşiktaş’ın güncel borcu da açıklandı. Divan Kurulu Toplantısı’nın başında söz alan Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunun toplam 977.885.110 lira olduğunu ifade etti. Bu borcun ise 403.167.141 lirası Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ne 574.717.969 lirası ise Beşiktaş A.Ş’ye ait olarak göründüğü bildirildi. Yapımı devam eden stadın içinde özel bir bölümde yapılan toplantıya katılan üyeler, Vodafone Arena’nın son halini görme fırsatı da buldu.
"IŞIĞA 5 ADIM KALDI"
Toplantının açılış konuşmasını yapan divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz, Beşiktaş’ın şampiyonluğa yakın olduğunu belirterek, “Mutlu sona ulaşmak için tüm camia birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerekiyor. Şampiyonluk görmüş eski bir yönetim kurulu arkadaşınız olarak, tünelin ucundaki ışığa 5 adım kaldığını işaret etmek istiyorum" dedi.
FİKRET ORMAN TUNCEL’E SERT ÇIKTI
Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün toplam borçlarını açıkladıktan sonra yönetimi eleştirdi. Tuncel’in açıklamalarının ardından söz alan başkan Fikret Orman ise Denetleme Kurulu raporlarına göre açıklanan borcun brüt olduğunu belirterek, “Kulübü önceki yönetimden 585 milyondan fazla borçla devir aldık. Eski yönetimden futbolculara ve davalılara ödenmek üzere yeni yönetime devredilen bir çok borç var. Denetleme Kurulu bu rakamları kendi hanemizde gösterdi” diye konuştu.
Feyyaz Tuncel ile karşılıklı hesap yapan Orman, borcun görünenden daha az olduğunu ve gerçek rakamın 837 milyon lira olduğunu ifade etti.
“DEMBA BA GÖKTEN Mİ İNDİ”
Ardından sözlerine devam eden Fikret Orman, “Bu stadın müracaatı dahil her şeyi biz yapmışızdır. Yıldırım Demirören ve yönetimi statla alakalı çalışmada bulunmuştur. Stadımızın burada yapılmasını o zaman ki Başbakanımız şimdi ki Cumhurbaşkanımızı ikna eden Yıldırım Demirören’dir ama yasal olarak bir plan ve belge yoktur. Bu stadı yapmasaydık bu borçlanma mümkün mü? Stada harcadığımız 185 milyon TL bunun içerisinde. Benden evvel çivi çakılmamıştır. Hepsine para harcadık. Futbol takımının sahası yok, geliri yok, hiçbir şeyi yok. Transfer yapılıyor, şampiyonluğa oynanıyor. Demba Ba gökten mi indi, nereden geldi? Bütün her şey bu borçların içerisinde. Bu stadı yapmasaydık yaklaşık 150 milyon TL daha harcama yapmayacaktık ve 435 milyon TL ile karşınıza gelirdim. Bir stat yapılması insanı üzer mi?" dedi.
"REZA ZARRAB’A FENERBAHÇELİ DEDİLER, BEN BEŞİKTAŞLI BİLİYORDUM"
Beşiktaş’ın çok büyük bir kulüp olduğunu dile getiren Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Beşiktaş’ın her yerden iş adamı, çaycı, şoför taraftarımız var. Localardan 34 milyon Dolar gelir elde etmişiz. 146 locanın 145 tanesini satmışız. Rakiplerimiz statları bitmesine rağmen satamamış. Kimin nereden helal para kazandığını bilemem. Reza Zarrab Beşiktaşlı olduğunu, görüşmek ve loca almak istediğini söyledi. Bugün olsa yine görüşürüm. Daha önceden bir ticaretim ve merhabam yok, tanımıyordum kendisini. Ben her mahkemeye verilen insanla selamı mı kesiyim? Beşiktaş Kulübü’ne başkan olduğumdan itibaren devletten bir tane iş almadım. Aldıysam onları bulanın olsun. Basında ‘Fenerbahçeli’ dediler. Ben nereden bileyim bana Beşiktaşlı olduğunu söyledi.”
"ALLAH’INIZ, KİTABINIZ VAR MI SİZİN"
Yaşanan haciz olayına ilişkin de açıklamalarda bulunan Orman, “Haciz olayında bizim hatamız saflığımız. Bunlar Beşiktaşlı kelli felli adamlar. Böyle bir şeyi tahmin etmiyordum. Delikanlı namuslu arkadaşlar şimdi ’anlaşma bozuldu’ diyor. Allah’ınız, kitabınız var mı sizin? Ortaklar, yan yana gelene kadar ‘haklısınız’ diyor. Avukat, ’bunu istemek ahlaksızlıktır’ diyor. Yapacakları tek şey buydu. Biz de mahkemeye taşıdık. Haciz ilk defa olan bir şey değil. Siz hiç bütün basın haberdar edilerek kamyonlarla hacize gelen gördünüz mü? Beni baskı altına almaya çalıştılar ve 5 milyon Dolarlık senede imza attırmaya çalıştılar. Ben de ödemeyeceğim parayı. İşimiz milletin hakkını korumak değil mi? Parayı ödesek mahkeme kararı verdiğinde geri alma imkanı yok. Her riski göze alarak buraya geldik. Elinizden geleni ardınıza koymadınız. Biz de kimsenin hakkını yiyecek bir şey yapmayız. Haklı olsalar Beşiktaş Kulübü hakkını verir ama biz de hakkımızı yedirmeyiz” şeklinde konuştu.
"EYLÜL SONUNDA STADIMIZA DÖNMEK İSTİYORUZ"
Vodafone Arena Stadyumu’nu bitirmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Orman, “1 Temmuz itibariyle çatı kalkmış olacak. İnce inşaatımız tüm süratle gidiyor. Daha sonra çime geçilecek. Eylül 15 ya da Eylül sonunda stadımıza dönmek istiyoruz. Bunun için gayret içerisindeyiz" dedi.
Başkan Orman, konuşmasını ‘Hakkınızı helal edin’ diyerek tamamladı.