Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Anatepe, “Verdikleri emekle katma değer üreten ve akıttıkları alın teriyle de, helal kazanç peşinde koşan milyonlarca çalışanımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” dedi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe de, yaptığı yazılı açıklamayla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.
Türk milletinin, alın terinin ne kadar önemli ve mukaddes olduğunu bilen, asırlar boyunca bütün insanlığa örnek teşkil etmiş olan bir dayanışma ve yardımlaşma kültürünün mirasçısı olduğunu kaydeden Anatepe, bu sebeple 1 Mayıs’ın, işbirliğine dayalı sosyal dayanışmanın güçlendirilmesinde ve toplumsal barışın sağlanmasında büyük bir rol oynaması gerektiğini belirtti.
ANATEPE: ÇALIŞMA YAŞAMINDA DÜZENLEME GEREKİYOR
1 Mayıs’a sadece çalışan kesimlerin hatırlandığı bir gün olarak yaklaşılmaması gerektiğini vurgulayan MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, “Tüm dünya genelinde olduğu gibi, maalesef ülkemizde de çalışanların problemleri giderek çoğalmaktadır. Çalışanlarımız, insan onuruna yakışır bir ücrete ve aynı zamanda sosyal güvenlik imkanlarına sahip olmalı, karşı karşıya kaldıkları zorluklar, tehlikeler ve riskler azaltılmalı ve gelecekten duydukları kaygı mutlaka giderilmelidir” diye konuştu.
Genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olmasına karşın Türkiye’deki iş yaşamı koşullarının gerek sosyal ve gerekse ekonomik yönden istenilen düzeyde olmadığına dikkat çeken MHP İl Başkanı Anatepe, en basit örnekle asgari ücretin ulaştığı son noktanın bile Türkiye’deki çalışan kesimin ne durumda olduğunu gözler önüne serdiğini belirtti.
ANATEPE, MESAJINDA HÜKÜMETİ DE ELEŞTİRDİ
Anatepe, açıklamasında hükümeti de eleştirerek, “Türkiye’de iş ve çalışma yaşamına yönelik olarak maalesef somut bir adım atılamamış, gelir dengesizliği başta olmak üzere çalışan kesimin hiçbir derdine derman olunamamıştır. İşçi ve memur maaşlarına yapılan komik artışlar, geçim standartlarının bile gerisinde bırakılmakla kalınmamış, bu artışlar çalışan kesimden misliyle geri alınmıştır. Bizim hedefimiz ve amacımız, Türkiye’deki çalışma ve yaşam koşullarını insan onuruna yaraşır bir standarda kavuşturmak, alın teri ve emeğin karşılığını hak sahiplerine fazlasıyla teslim etmektir. Bu sebeple MHP olarak, çalışan kesimin her zaman yanında ve destekçileri olacağımızın özellikle bilinmesini istiyoruz” dedi.