İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği tarafından düzenlenen geleneksel Kütahyalılar Festivali'nin 7’ncisi yapıldı.
Kültürpark Açık Hava Gösteri Merkezi'nde yapılması planlanan program, havanın yağışlı olması sebebiyle Kapalı Spor Salonu'na alındı. Bine yakın Kütahyalının bir araya geldiği programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği Başkanı Mehmet Sargın, “Bu derneği kurduğumuz ve başkan olduğum günü dün gibi hatırlıyorum. Geriye baktığımızda derneğimizi kuralı 15 sene olmuş. Bu 15 yıllık sürenin 4,5 yılında başkanlık bana nasip oldu. Başkanlığı bana tevdi eden büyüklerime, kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bizler elimizdeki imkanlar nispetince festivaller, kültür geceleri, sünnet şölenleri, aşure günleri, kahvaltılar ve birçok organizasyon yaptık. En önemlisi de hayalimiz olan dernek binamızı yaptık ve faaliyete geçirdik” dedi.
Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’ün birlik beraberlik çağrısı yaptığı konuşmasının ardından konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, İnegöl’ün bereketli bir yer olduğunun altını çizdi. Bu festivalin İnegöl’de yaşayan Kütahyalıları, Domaniçlileri ve Tavşanlıları bir araya getirdiğini belirten Aktaş, “Biz çok güzel ülkede ve şehirde yaşıyoruz. İnegöl gerçekten çok bereketli memleket. Kafkaslar'dan, Rumeli’den, Balkanlar ve Anadolu’nun değişik coğrafyalarından göçüp buraları mekan tutan, birlik ve beraberlik içerisinde gelecek günlere hazırlanan bu insanlar, İnegöl ile ülkemizi geleceğe taşıyor. İnegöl renkli bir çiçek bahçesi” dedi.
Konuşmaların ardından mahalli sanatçılar Kütahya yöresine ait türküler seslendirdi. Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi ekibi de folklor gösterileri yaptı. Festival, yöre sanatçılarından Himmet Ören'in konseriyle sona erdi. Festivale destek veren firma yetkililerine teşekkür plaketi takdim edildi.