Kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü Ümit Özat, sabah idmanının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan başarılı çalıştırıcı, transfer yapmak için transfer yapmak istemediklerini ancak iyi oyuncu olursa da hangi mevki olursa olsun ‘yok’ demeyeceğini belirtti.
Hafta sonu oynanan maçın skorunun çok iyi olduğunu belirten Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Sizinde bildiğiniz gibi Altınordu bu ligin en iyi ve en genç ekiplerinden birisi. Skor olarak güzel bir maç oldu. Ama sezonun ilk maçlarında kimse dört dörtlük bir şekilde istediğini sahaya yansıtamayabilir. Bizim için sevindirici olan şey atmış olduğumuz 4 golün 3’ünün çalışmış olduğumuz pozisyonlardan gelmesidir. Onların girmiş olduğu ufak-tefek cılız pozisyonlarda tamamen bizim kişisel hatalarımızdan kaynaklandı. Bu maça baktığınız zaman bizim yaş ortalamamız 23.6 idi. Bundan sonraki karşılaşmalarda daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum. Oyuncularla beraber daha çok vakit geçirmeye başladık. Eksiklerimiz üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Birbiriyle daha çok oynayan, birbirine daha yakın oynayan, kompakt oynayan bir takım oluşturmak istiyorum. Lige galibiyetle başlamak; herkes gibi benim açımdan da sevindiriciydi. Önemli olan bunun devamını getirebilmek” diye konuştu.

“ADANA DEMİRSPOR PAHALI TRANSFERLER YAPTI”
Adana Demirspor maçı hakkındaki görüşlerini de belirten Ümit Özat, “Bu ligde her maç zor. Pahalı transferler yaptılar. İyi takım kurdular. Bu ligi bilen ve şampiyonluk yaşayan tecrübeli bir hocaları var. Eğer topun arkasına daha kalabalık geçersek bu maçtan da istediğimiz sonucu seyircimizin desteğiyle alabileceğimizi düşünüyorum. Oyuncularıma maç kasetlerini izleteceğim. Onlar da şunun bilincinde olmalı. Her maçın bir stratejisi var. Her takım maçı kazanmak için sahaya çıkar ama kazanamıyorsan da kaybetmeyeceksin. Bu ligde sezon başında ne kadar puan toplarsan ilerde onun faydasını daha rahat görürüz” şeklinde konuştu.

“ANTRENMANA ÇIKAN HER FUTBOLCU HİÇBİR SORUNU YOKMUŞ GİBİ ÇALIŞIYOR”
Zola ve Kone’nin bonservis sorunu hakkında açıklamalarda bulunan Özat, “Bu bonservis konuları idari sorunlar. Detayları yöneticilerimizden alabilirsiniz. Benimle antrenmana çıkan her oyuncu bonservis sorunu yokmuş gibi çıkıyor. Kadroda olup olmayacaklarını bugünden söylemek çok doğru olmaz. Daha önümüzde 4-5 gün var. Hafta sonunda hangi futbolcuları uygun görürsek onlar Samsunspor formasını en iyi şekilde temsil ederler” ifadelerini kullandı.

“TRANSFERDE İYİ OYUNCUYA ‘YOK’ DEMEM”
Transferler hakkındaki görüşlerini de bildiren kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü Ümit Özat, “Hiçbir antrenör transfere hayır demez. Ama göz göre göre de transfer yapacağız diye takımı bataklığa sürüklemenin anlamı yok. Bana bir takım oyuncu isimleri sunuluyor yönetim tarafından, bizde alternatifleri değerlendiriyoruz. Bana öyle teklif gelirse bende gerekli telkinlerimi söylerim. Kulübün bir mali yapısı var. O tarafına da zarar vermemek lazım. Transferin son 12 günü içerisindeyiz. Bugün yarın umarım onlarla ilgili bir bilgi gelirse gereği yapılır. Yönetimimiz transfer çalışmalarını sürdürüyor. Ben genç oyuncuları çıkartmak istiyorum. Futbola yeni başlayanların diğerlerinden hiçbir farkı yok. Bu gençlere o fırsatı vermemiz gerekiyor. Ben illa bir mevkiye odaklanan bir teknik adam değilim. 1 oyuncuyu en az 2-3 pozisyonda düşünen bir adamım. Sadece bir pozisyonun oyuncusunu almak bana pek sağlıklı gelmiyor. Yetersiz mevkileri zaman zaman içeriden kamufle edebiliriz. Ama iyi oyuncu olursa hangi mevki olursa olsun yok ta demeyiz” açıklamalarında bulundu.

Öte yandan güne sabah idmanıyla başlayan Samsunspor, açma-geme hareketlerinden sonra sağlık topu ile çalışma yaptı. 5’e 2 top kapma çalışması ile devam eden sabah antrenmanı yarı sahada yapılan çift kale maç ile son buldu. Kırmızı-beyazlılar günü akşam idmanı ile sonlandıracak.