Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümle ilgili konuşarak, "Gelecek seneyi pilot yılı ilan ederek tüm Türkiye’de depreme dayanıksız ne kadar bina varsa onu bir takvim ve dilimle içerisinde yavaş yavaş dönüştüreceğiz. Senede yaklaşık 500 bin bağımsız birimi yenilemeyi, dönüştürmeyi ve değiştirmeyi hesaplıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi Heykel’deki tarihi binada makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Özhaseki, “Kendi bakanlığımla ilgili çevre hususunda çalışmalar yaparken, şehircilik konusunda da büyük işlerin yapıldığı dönemdeyiz. Özellikle deprem gerçeğinin her gün bize kendini hissettiriyor olması biraz daha bu konularda atak olmamızı icap ettiriyor. Bursa’da başlayan ve devam eden kentsel dönüşüm alanındaki gayretleri yakından takip ediyoruz. Bizim yetki verdiğimiz iki tane ilimiz var. Biri İstanbul, biri Bursa. Bakanlıktan İstanbul’a yetkiyi bırakırken hiçbir yoğunluk artışı yapılmaksızın bina bazlı dönüşümlerde siz yetkilisiniz diyoruz. Ama Bursa’da 0.50’ye kadar emsal arttırılabilir dedik. Bu konuda müthiş çalışmalar yaptık. Sene sonuna kadar inşallah bunu yasalaştıracağız” açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşümle alakalı konuşan Özhaseki, “Gelecek seneyi pilot yılı ilan ederek tüm Türkiye’de depreme dayanıksız ne kadar bina varsa onu bir takvim ve dilimle içerisinde yavaş yavaş dönüştüreceğiz. Hedefimiz senede yaklaşık 500 bin bağımsız birimi yenilemeyi, dönüştürmeyi ve değiştirmeyi hesaplıyoruz. Bunların bütün matematik hesapları yapıldı. Finans kaynakları ve rezerve alanları hesaplandı. İstanbul başta olmak üzere bütün illerimizde yaygın biçimde bu çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Altepe, Özhaseki’ye hediyeler takdim etti.