Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ilçede yer alan 4 okula daha spor salonu kazandırıyor.

Selçuklu Belediyesi eğitime ve spora olan desteğini ilçede yer alan 4 okula kazandıracağı spor salonu ile sürdürüyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın okul ziyaretlerinde öğrencilerden gelen talep doğrultusunda yatırım programına alınması talimatı verdiği 4 spor salonunun yapımına başlandı. Her biri Avrupa standartlarında olacak spor salonları Kemal Akpınar İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy AİHL, Adil Karaağaç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Mahmut Esad Coşan AİHL okullarına kazandırılacak.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapımı devam eden spor salonunda incelemelerde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Selçuklu’da belediye hizmetlerinin vatandaşlardan gelen talep ve öneriler doğrultusunda sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Altay, "Mahalle ziyaretleri, Cuma Buluşmaları ve okul ziyaretleri hem fiziki mekanları yerinde görmek hem de yeni talepleri toplamak adına çok önemli bir çalışma oluyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerle her fırsatta hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Okul ziyaretlerimizde en çok talep edilen şeylerden birisi okullara spor salonu. Mehmet Akif Lisesi ziyaretimizde de gençlerimiz bizden bir spor salonu istemişlerdi. Şuanda spor salonunun yapımına başladık" dedi.

"Spor yatırımları Selçuklu’da Avrupa standartlarına ulaştı"

Selçuklu’nun sporun en önde olduğu ilçelerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü 20 branşta, binlerce lisanslı ve 25 binin üzerinde spor okulu öğrencisiyle faaliyet gösteren çok büyük bir kulüp. Tesislerimiz ve tesisleşme oranında da Türkiye’nin en önde gelen ilçelerinden birisisiyiz. Selçuklu Belediyesi olarak bugüne kadar ilçeye 11 spor salonu, 6 kortluk tenis kulübü, 2 yarı olimpik yüzme havuzu inşa ettik. Bugün itibariyle 4 spor salonu daha inşa ediyoruz. Böylece Selçuklu spor yatırımlarında Avrupa standartlarında bir standarda kavuşmuş olacak. Bu standarda ulaştığımızda da sporcu sayısında çok önemli bir farkındalık oluşacak ve fiziki şartlar olarak da her mahallemizde insanlarımızın spor yapacağı alanlar oluşturuyoruz. İnşallah böylece yılsonunda 15 spor salonuna kavuşmuş olacağız. 2018’in sonunda Selçuklu’daki spor salonunun sayısı 20’ye ulaşmış olacak. Suni çim saha sayısında 40’a ulaşmıştık. İnşallah bu yıl yaptığımız yatırımlarla orda da 60’lı rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz. Hedefimiz insanlarımızın, gençlerimizin spor yapabilecekleri mekanları her mahallede oluşturabilmek. Bunun için gayret gösteriyoruz. Özellikle okullarımızın bahçesi müsait olanların tamamında spor salonu yapmaya gayret ediyoruz. Toplam maliyeti 8 milyon 500 bin TL olacak olan 4 spor salonumuzun Selçuklumuza, Konya’mıza ve gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.