AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Bu yürüyüşe eleştirilerimizi bir yana bırakalım, olabilir ama hiçbir bahaneyle katkı vermekten geri durmamızı izah etmemiz mümkün değil. Katkı vermeliyiz, Türkiye’yi daha ileriye taşımalıyız” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ankara Rizeliler Derneği’nin açılış törenine katıldı. Burada konuşan Yazıcı, Türkiye’nin rejimi konusunda kafa karışıklığına düşmeye gerek olmadığını söyleyerek, “Uçlarda konuşanlar olabilir, o ona ait. Birisi yanlış bir şey söyledi diye böyle bir şey değişebilir mi? Düşünülebilir mi? Lüzumsuz şeylerle uğraşmamak gerekir, ortak değerler üzerinde fikir birliği sağlamalıyız. Değerler, tartışılmaz; değerler, güçlendirilir, zenginleştirilir. Elbette ki demokratik heyette partiler olacak, partiler rekabet edecek ama rekabet de değerler üzerinden değil, projeler üzerinden olması lazım. Proje üretemeyen laf salatası yapar ve onunla da hiçbir yere varamaz. Birbirimizi sevelim, komşuluk hukukunu güçlendirelim” ifadesini kullandı.

“Bu millet, bu coğrafya daha ileriye gitmeye layıktır”

Yazıcı, Türkiye’yi güçlü liderlerin ileriye taşıyacağını vurgulayarak, “Vizyonu olanlar ileriye taşır. Türkiye bu imkanı da yakalamıştır. İşte o da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla bu yürüyüşe eleştirilerimizi bir yana bırakalım, olabilir ama hiçbir bahaneyle katkı vermekten geri durmamızı izah etmemiz mümkün değil. Katkı vermeliyiz, Türkiye’yi daha ileriye taşımalıyız. Bu millet, bu coğrafya daha ileriye gitmeye layıktır. Cumhuriyet hepimizin, lüzumsuz söylemler üzerinden polemik yapanlara kulak asmayalım" şeklinde konuştu.

Kurdeleyi keserek derneğin açılışını yapan Yazıcı, “Güzel bir mekan, hayırlı olsun” dedi.