Tunay YAZICI / ÇİVRİL(Denizli), () - DENİZLİ'nin Çivril İlçe Belediyesi, 1892 yılında İngilizler tarafından yapılan ve TCDD tarafından 1988 yılında sefere kapatılan tren garını ve arazisini 1 milyon 253 bin liraya satın aldı. Restore edileceği belirtilen tarihi tren garının kültür merkezi, çevresinin de meydan olarak düzenleneceği belirtildi.
TCDD tarafından geçen yıl imara açılan Aşağı Mahalle'deki 54 bin metrekare arsa ve üzerindeki 7 ayrı taş bina, Çivril İlçe Belediyesi tarafından 1 milyon 253 bin liraya satın alındı. İlçenin geleceği adına önemli bir hamle yaptıklarını belirten Çivril Belediye Başkanı AK Partili Gürcan Güven şunları söyledi:
"Geçen yıllarda imara açılarak konut alanı yapılması planlanan TCDD arsalarını, üzerindeki taşınmazlarla birlikte satın aldık. Burası Çivril'in vizyonu olacak. Burayı ilçenin en gözde alanı yapacağız. Çivril ilçe merkezinde bulunan parklarımız ve şu anki belediye hizmet binamız ihtiyaçlara cevap veremez durumda. 54 bin metrekarelik bu alanda bulunan eski itfaiye binasının bulunduğu yere belediye hizmet binası yapmayı planlıyoruz. Arsa içinde bulunan 7 tarihi taş binayı da aslına uygun şekilde restore ettikten sonra kültürel faaliyetlerin yapılabileceği sosyal alanlar olarak hizmete sunacağız. Alanda yapacağımız düzenleme ve planlama ile park alanları ve kafe tarzı yerler oluşturacağız."
1892 yılında İngilizler tarafından yapılan, ilçeyi Denizli- Afyonkarahisar hattına bağlayan demiryolu 'zarar ediyor' gerekçesiyle 1988 yılında seferlere kapatılmıştı.
FOTOĞRAFLI