Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı ve yönetimi Malatya Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Başkan Yardımcısı İbrahim Çakır ve Genel Sekreter Erdal Akar ile birlikte Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya şubesini ziyaret ederek, dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldılar.
İl Başkanı Enver Kiraz, Anadolu Basın Birliği’nin Malatya’da uzun zamandır hizmet ettiğini belirterek son dönemlerde özellikle İnternet medyasının gelişmesiyle birlikte daha çok İnternet medyasının ön plana çıktığı bir dönem yaşadıklarını söyledi. ABBD’nin İnternet medyasına da büyük katkılar sunduğunu belirten Kiraz, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya il örgütü olarak kendilerine ve yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.
2015 Genel Seçimlere hızla yaklaşıldığını ifade eden Kiraz, siyasi partilerinde faaliyetlerini yoğunlaştırdığını ve bundan sonra da yapacakları her çalışmanın seçimlere yönelik olacağını dile getirdi.
Önümüzdeki dönemde daha iyi bir Malatya’yı ve daha iyi bir ülkeyi koruma mücadelesi vereceklerini belirten Kiraz, “Bu anlamda tabi ki il örgütümüz olarak 2014 yılını geride bıraktık. Yaklaşık 3 yıldır ben ve ekibim partimizde görev başındayız. Ama 2014’de birçok etkinliğe imza attık. Malatya il örgütümüz gerçekten tarihi rekor kıra bilecek sayıda etkinlik ve faaliyetlere imza attık” dedi.
Malatya’nın gidişatının çok iyi olmadığını düşündüklerini dile getiren Kiraz, hem yerel hem de genel anlamda ciddi sıkıntıların bulunduğunu belirterek “Bu sıkıntıları elbette hep birlikte aşacağız, bizim basın kuruluşlarıyla hep talebimiz şu olacaktır. Daha bağımsız yayın yapabilmeleri ve daha özgürce bizim sesimizi kamuoyunda duyurması bizim açımızdan önemli. Tabi bu insanların siyasi tercihleri açısın da önemli çünkü basın tarafsız ve özgürce bizlere aracılık edebilirse, halk da tercihlerini doğru yapma şansı elde edebilir ve bu doğru tercihlerle hem ilimizi hem de ülkemizi daha doğru bir noktaya taşıyabiliriz diye düşünüyorum bu açıdan hepimize sorumluluklar düşüyor” şeklinde konuştu.
Anadolu Basın Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Kapımız her zaman herkese açıktır ve daima da açık olacaktır. Tabi ki Önümüzde 2015 genel seçimler var ülkemiz için ve Malatya’mız için çok önemlidir. İnşallah bu yapılacak seçimler ülkemize ve yine Malatya’mıza hayırlı olur diye düşünüyorum” dedi.