Samsun’da, 2015 yılında görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun 7. ölüm yıl dönümde anıldı. 

KARANFİL BIRAKTILAR

Dr. Furtun için ilk olarak görev yaptığı Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde anma töreni düzenlendi. Eşi Dr. Funda Furtun başta olmak üzere Samsun Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Faysal Çadır ile mesai arkadaşları, Dr. Kamil Furtun'un hastane bahçesinde bulunan büstüne karanfil bıraktı. 

'UNUTTURMAYACAĞIZ'

Burada açıklamalarda bulunan Samsun Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Faysal Çadır, "
Bugün burada sevgili arkadaşımız, Samsun tıp camiasının iyi niyet timsali, gülen yüzü ile insanın içini ısıtan, güven veren doktoru, mesleğinin çok başarılı bir aşığı, çalışma arkadaşlarının abisi, Dr. Funda Furtun’un sevgili eşi, Taylan’ın babası, beyaz önlüğü içinde çalışma ortamında görevi başında katledilen Dr. Kamil Furtun’u ölümünün 7. yılında anmak için toplandık. Evet, acımız büyük, yüreğimiz yanmakta. Fakat artık acılanıp, ağlayacak gün değildir. Bugünümüzü, yarınımızı mesleki saygınlığımızı, hayatımızı ve Kamil Furtun’un yolunda can verdiği tıp mesleğini korumak için, konuşma, haykırma, isyan etme günüdür. Sağlıkta şiddete karşı, samimiyetten uzak, önlem denilen oyalamalarla değil, sorunun köküne inip, nedenleri irdeleyip, akılcı, gerçekçi politikalarla çözüm bulunmasını isteme günüdür" diye konuştu. 

'GEREKLİ ADIMLAR ATILMIYOR'

"Sağlıkta şiddetin herhangi bir türü hiçbir şekilde münferit bir olay olarak kabul edilemez" diyen Çadır, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Sağlık sisteminin artık çöküyor olmasıyla, ihtiyaca cevap veremeyecek durumda olmasıyla alakalıdır. Kışkırtılan sağlık talebine karşın, gelen vatandaşları 5 dakikalık muayeneye zorlamakla alakalıdır. Bu nedenlerle hastanın istediği ve beklediği kalitedeki sağlık hizmetine ulaşamaması ile alakalıdır.
Fırsatını bulan meslektaşlarımız başka ülkelere gidiyor. Bunun sebebi; olsa olsa bataklığı kurutmak için gerekli adımları atmayan, 'doktorumu, çalışanımı korumak, benim için bir varlık sorunudur' diyemeyen yöneticilerimizdir." 

İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE

Basın açıklamasının ardından Dr. Kamil Furtun için mezarı başında da anma töreni düzenlendi. Burada Dr. Kamil Furtun'un eşi eski Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, acılarının ilk günkü taze olduğunu belirterek, eşinin hatırasını ömür boyu yaşatacaklarını dile getirdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.