Konya'da kendilerini polis olarak tanıtıp, kadının 25 bin liralık altınlarını alan telefon dolandırıcıları, kadının banka hesabında 1 milyon lira olduğunu öğrenince 186 bin lirasını daha almak istedi. Annesinin dolandırılmak üzere olduğunu fark eden kızı durumu polise bildirdi. Kadını buluşma noktasına taksi şoförü kılığındaki polis götürdü. Kağıtları para destesi gibi kesip, poşete koyan polis, iki dolandırıcıyı suçüstü yakaladı.

KOMİSER EMRE'YE TESLİM ET
Konya'da yaşayan N.K. (54) isimli kadını ev telefonundan arayan dolandırıcı, kuyumcu soygununda kimliğinin fotokopisinin bulunduğunu, evdeki ziynet eşyalarında inceleme yapılacağını söyledi. Kadına, "Kapıya gelen komiser Emre'ye altınları teslim et" dedi. Kadın, kapıya gelen dolandırıcıya 25 bin lira değerindeki altınları verdi. Dolandırıcılar, bir gün sonra bu kez savcı rolünde kadını arayarak başka para ya da değerli eşyasının olup olmadığını sordu. N.K. "Bankada 1 milyonum var" deyince Şanlıurfa'dan iki kişi paraları almak için yola çıktı. Kadından, 186 bin TL çekmesi istendi.

KÂĞITLARI PARA GİBİ DESTELEDİLER
N.K., söylenenleri harfiyen yerine getirdi. Meram ilçesindeki evine gelen kadın çektiği paraları poşete koyup dışarı çıktı. Bu sırada N.K.'nin kızı, annesini dolandırıldığı konusunda ikna edemeyince polise haber verdi. Ekipler, zanlıları yakalamak için harekete geçti. Gerçek polisler, N.K.'ye ulaşıp, dolandırılmak üzere olduğunu söyledi. Bu arada ekipler, kağıtları para desteleri şeklinde kesip poşete doldurdu. Kadının bankadan çektiği 186 bin lira yerine deste halindeki kağıtlar konuldu. Kadın ve erkek polisler, farklı kılıklara girerek evin çevresinde önlem aldı.

POLİS, TAKSİCİ KILIĞINDA...
Dolandırıcılar, kadının ticari taksiyle tren garına gitmesini istedi. Taksici kılığındaki polis, N.K.'yi alıp, gara götürdü. Zanlılar kadını bir alışveriş merkezine yönlendirdi. Telefondaki dolandırıcı poşeti alışveriş merkezi karşısındaki çöp kutusuna atmasını istedi. Kadın poşeti çöp kutusuna attıktan sonra polisler de takibe başladı. Bir süre sonra poşeti almaya gelen İsmail Ay (34) ile Mehmet Yaşar Güneş (24) suçüstü yakalandı. Birbirlerini suçlayan zanlılardan Ay tutuklanırken, Güneş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: SABAH