ORDU (AA) - Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Orduspor'un genel koordinatörü Oktay Yamakoğlu, yeni sezon öncesi iyi bir transfer politikası izleyip kaliteli ekip kuracaklarını belirtti. 

Yamakoğlu, sözleşme imzaladıkları başantrenör Levent Deringöl ve teknik ekiple düzenlediği basın toplantısında, yeni sezondaki hedeflerini anlattı. 

Deringöl'ün, ligin kaliteli teknik adamlarından birisi olduğunu ifade eden Yamakoğlu, basketbol liglerinde 20 yıla yakın görev yapan tecrübeli antrenörlerine güvendiklerini belirterek, "Yeni sezon öncesi iyi bir transfer politikası izleyip kaliteli ekip kuracağız" dedi.

Yamakoğlu, ligde play-off oynamak istediklerini, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda ise geçen yıldan daha iyi performans sergilemeyi hedeflediklerini kaydetti.  

Transfer görüşmelerinin sürdüğünü, şu ana kadar sadece bir yabancı oyuncuyla anlaşma sağlayabildiklerini bildiren Yamakoğlu, "Sırp oyuncu Jelena Milovanovic ile anlaşma sağladık. Bu oyuncumuz dünya çapında bir oyuncu. Böylesine kaliteli bir oyuncuyu Ordu'ya getirdiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.  

Transfer için paraya ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Yamakoğlu, sponsorlarla bu süreci hızlandırmak istediklerini söyledi. 

Başantrenör Deringöl ise Orduspor'a gelirken bir dakika bile düşünmediğini anlatarak, "Buraya gelmem için beni ikna edenlere sonsuz güveniyorum. O nedenle güvenimin boşa çıkmayacağını bilerek buraya geldim" ifadelerini kullandı. 

Orduspor'un çok zor, sıkıntılı bir süreçten geçtiğini bildiğini ancak bunu aşmak için burada olduğunu vurgulayan Deringöl, "Orduspor'u hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

Sadece bir transfer yapabildiklerini bu nedenle sürecin Orduspor'un aleyhine işlediğini kaydeden Deringöl, "İnşallah en kısa zamanda oyuncu transferini tamamlayıp sezon hazırlıklarına başlarız" dedi. 

Türkiye'de özellikle yerli oyuncu bulmakta zorluk yaşadıklarını dikkat çeken Deringöl, bu sorunun da üstesinden gelmeye çalışacaklarını aktardı. 

Öte yandan mor-beyazlı ekibin teknik heyeti de şekillendi. Yamakoğlu ve Deringöl'ün yanı sıra teknik heyette, Mert Oktay ve Ozan Yıkılmaz'ın yardımcı antrenörlük görevlerine, Ozan Gürhan Karahan ise genel menajerliğe getirildi.