Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, akşam saatlerinde parkta spor yapan 1 çocuk annesi, 4 aylık hamile, 32 yaşındaki Ebru Tireli, kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğrayıp, ayakkabıyla dövüldü. Ergenekon Mahallesi’nde oturan 4 aylık hamile Ebru Tireli, önceki gün saat 19.30 sıralarında evinin yakınında bulunan bir parka spor yapmaya gitti. Bu sırada, iddiaya göre kırmızı renkli bir otomobilden inerek yanına gelen ve “Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın” diye bağıran bir erkek, ayağından çıkardığı ayakkabısıyla genç kadının suratına vurdu. Saldırgan, dengesini yitirince düşerek başını kaldırıma çarpan Tireli’ye yerdeyken tekme de attı. Korkup, gözyaşları döken Tireli’nin çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı. Tireli yaşadığı dehşet dakikalarını şöyle anlattı:
1 kişi gözaltına alındı
“Hamileyim, ne olur vurma’ diyerek yalvardım. Ne olduğunu anlamadım. Gözü dönmüş bir şekilde vurmaya devam etti. Yere düştüm, başımı kaldırıma vurdum, bu kez üzerime çıkıp, yüzüme vurmaya başladı. Hem küfrediyor hem de vuruyordu. Bir an bebeğimi kaybettiğimi düşündüm. Sonra birden beni bırakıp kaçtı.” 

Kendini toparlar toparlamaz eşini aradığını belirten Tireli, “Büyük bir şok içerisinde hastaneye geldik. Hemen kontrol altına alındım. Tek tesellimiz karnımdaki bebeğimizin iyi durumda olması. Hamile olduğum için o parkta sürekli spor yapıyorum, zaman zaman kızım ile birlikte de o parka gidiyoruz, böyle bir şeye hiç rastlamadım” diye konuştu. Polis ekiplerinin 3 şüpheli üzerinde yoğunlaştığı bildirildi. 

Dün akşam saatlerinde ise polisin kurduğu özel ekip tarafından 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet’e götürüldü. Saldırganın, Tireli’nin teşhisi sonrası tespit edileceği belirtildi.

‘En ağır cezaya çarptırılsın

Tireli’nin eşi Akın Tireli de eşine saldıran kişinin bir an önce yakalanarak en ağır cezaya çarptırılmasını istediğini söyledi. Akın Tireli, “Hamile bir kadına bu nasıl yapılabilir? Bir saldırgan yüzünden hem eşimden hem de doğmamış çocuğumdan olabilirdim. Bizim hiçbir kimse ile ne kavgamız nede bir husumetimiz var. Adalet önünde hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Sosyal medyada büyük tepki

Türkiye, Manisa’da 4 aylık hamile Ebru Tireli’ye yapılan saldırıyı konuşuyor. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü sosyal medyada binlerce kişi, #EbruTireliYalnızDeğildir etiketiyle, saldırıya uğrayan Ebru Tireli’ye destek oluyor. Saldırganın derhal bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasının talep edildiği mesajlarda olayı kınayan kullanıcılar, yetkili kurumları göreve davet etti.