Aydın Ticaret Odası’nın Türkiye’ye model olan projesine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan "Verimlilik" ödülü geldi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca her yıl 81 ilde 27 Nisan - 03 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Verimlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik kapsamında “Neden Verimlilik” ana temalı panel ve Verimlilik Alanında Başarılı Uygulamalara plaket verildi.
ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan Mühendis Burhan Güldibi “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği Uygulamaları”, KOSGEB Aydın Merkez Müdürü Turgut Gözen “Verimlilik Alanında sağlanan Destekler”, Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mustafa Görgülü “ Sanayide Verimsiz Enerji Motorlarının Dönüşüm Programı”, GEKA Aydın Yatırım Destek Ofisi Müdürü Armağan Aydın “ Üretim ve Ticaret alanında Verimlilik Odaklı Çalışmalar ve Destekler”, Prof. Dr. Yunus Çengel ise “Neden Enerji Verimliliği” konularında konuştular.
Panel sonunda verimlilik alanında AYTOBİL Projesi ile ödüle layık görülen Aydın Ticaret Odası’na, Senkron Enerji Grubu’na, Çakaloğlu Tavukçuluk’a, Jantsa Jant Sanayi ve A.Ş.’ne ve Adnan Menderes Üniversitesi’ne plaket takdim edildi.
Aydın Ticaret Odası adına plaketi alan Genel Sekreter İlknur Kabasakal, Verimliliğin sadece enerji ile sınırlı olmadığını belirterek “AYTO olarak en kıymetli sermaye olan zaman ve maliyetten tasarrufu hedeflediğimiz Kasım 2014’den bu yana Kalkınma Bakanlığı ve üst kuruluşumuz TOBB nezdinde örnek proje olarak nitelendirilen AYTOBİL Projemize Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca da Verimlilik Ödülüne layık görülmesi onur verici” dedi.