Samsun'a gençlerle buluşmak için gelen dünyada ilk kez zeytin çekirdeğinden bioplastik üreten "Gelecek Vaad eden 10 Genç' arasında giren Türkiye'nin en genç girişimcisi  Biolive şirketinin kurucusu  Duygu Yılmaz, LOVELET AVM'de bulunan Zamunda Eğlence Krallığı'nın elverişli bir ortam olduğunu ifade etti.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ MUCİZE 
 Yabancı rakiplerini geride bırakan Gıda Mühendisi Duygu Yılmaz, zeytinin plastiğe dönüşme hikayesini anlattı. Yılmaz: "Türkiye'de ve uluslar arasında otuza aşkın sayıda birincilikler aldık. Ülkemizi Birleşmiş Milletler'de  slikon vadisinde temsil ettik. Hem Avrupa'da hem Amerika'da ürettiğimiz ürünler elektronik sektörden gıda ambalajlarına kadar bir çok farklı plastik sektöründe kullanılıyor. Bunun yanı sıra yeni bir bitkisel deri buluşumuz  var. Zeyetin çekirdeğinin çerisinde çok fazla antioksidan bulunur. Bunlar kozmetikten gıda sektörüne kadar birçok alanda kullanıma açıktır. Bir mucize olan zeytin çekirdeği ve zeytin yaprağı antioksidanlarının üzerinde çalışıyoruz" dedi. 

SAMSUN ÇOK ÖNEMLİ
Samsun'un önemli bir yeri olduğunu belirten Yılmaz, "Buraya gelme amacımız   Mustafa Kemal Atatürk'ün değer verdiği Samsun şehridir. Samsun Türk milleti için önemli bir şehir. Bizler içinde bilimsel ışık yolunda çalışan buluşçular içinde çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah daha çok kitleye ulaşarak sesimizi duyurabiliriz" diye konuştu. 

ELVERİŞLİ BİR ORTAM
Zamunda Eğlence Krallığı'nın hem eğittiğini hem de eğlendirdiğini kaydeden Dılmaz şöyle konuştu: "Zamunda Türkiye' de eşi benzeri olmayan bir oyun alanı olmuş. Çocuklar için hem eğlendirici hem eğitici bir ortam haline getirilmiş. Mesleki kararlar verme doğrultusunda bir çok meslek dallarında uygulamalar var. Tıbbı malzemelerden itfaiye sektörüne kadar bir çok sektör de hem oynanıp hemde öğrenebileceği bir alan oluşturulmuş. Fiyatları ise gayet uygun bir şekilde çocuklar gençler için elverişli bir ortam."