Samsun'da 33. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen törene katılan Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, pandemi dolayısıyla sade bir şekilde gerçekleştirilen törende yılın ahisi, kalfası ve çırağına kaftanlarını giydirip ödüllerini verdi. 

ESNAFIMIZ ÇOK ÖNEMLİ

Pandemi sürecinde esnafın sabırlı olmasını belirten Vali Dağlı, "Ahiler haftasının şed kuşatma törenini gerçekleştirdik. Pandemi sürecinden dolayı daha kısıtlı ve sade bir tören oldu. İnşallah seneye aslına uygun bir şekilde yaparız.  Esnafımız bizim için önemli. Özellikle bugünlerde hem kendi hayatlarını devam ettirebilmesi, hem de pandemi kurallarına uyulması  konusunda iki tarafı da gözeten esnafımızla bu süreci hep birlikte atlatacağız" dedi.

SAMSUN ÖNEMLİ MERKEZ 

Samsun'un ticaret, esnaf ve sanatkarlar noktasında Türkiye'de en önemli merkezlerden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Ahiliğin Selçuklu zamanına dayanan bir geçmişi vardır. Bakanlığımızın desteği ve SESOB başkanımızın düzenlemiş olduğu programla törenimizi gerçekleştirdik. Buradan tüm esnaflarımıza ve vatandaşımıza maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını bir kere daha hatırlatıyoru" ifadelerini kullandı. 

BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK

Ahiliğin esnaf için bayram olduğunu ifade eden SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, "En mutlu günümüz. Bayramımızın senelerdir coşkulu bir şekilde kutluyorduk. Fakat bu sene pandemi dolayısıyla buruk bir şekilde kutladık. Ama yine de heyecanımız var. Ahilik birlik, beraberlik, kardeşlik demektir. Bugün yine birlik beraberliğimizi gösterdik. Haftamız tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olsun. Pandemiden dolayı esnafımız zor durumda olan esnafımıza sabır diliyoruz"diye konuştu. 

PLAKET ALDILAR 

Törende yılın Ahisi Ömer Büyük'e, yılın kalfası Pınar Özkıvan'a ve yılın çırağı Enes Demir'e Vali Dağlı ile Başkan Demir kaftanlarını giydirip plaketlerini verdi. 

Esra VURAL - Yasin YILDIZ