Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek Edirne Kitap Fuarı’nda, ‘Rölyef Sanat Grubu’ sergisi ve ‘2. Abdülhamit Dönemi’nde Edirne’ Sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 06-15 Ekim tarihlerinde Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenecek olan Edirne 5. Kitap Fuarı’nda, Rölyef Sanat Grubu Sergisi ve 2. Abdülhamit Dönemi’nde Edirne Sergisi, Edirnelilerle buluşacak. Sergiler, 06-15 Ekim tarihlerinde, saat 09.30-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Rölyef Sanatı’na ait 25 adet çalışmanın ziyaretçileriyle buluşacağı sergi adına konuşan Aynur Omurtay, “ Rölyef sanatı, yüzey üzerine yapılan yükseltme ve çökertmelere denir. Çok çeşitli rölyef çalışmaları yapılmakta olup bizlerin yaptığı Kağıt Rölyef çalışmasıdır. Kağıt Rölyef, yapılacak resim derinliğine göre belirli sayıda basılmış resim ile yapılmakta olup slikon, kürdan, kalem, kretuvar, cımbız gibi malzemeler yardımıyla yapılmaktadır. Rölyef Sanatı’na ilgi duyan herkesi bu sanat ile tanıştırmak istiyoruz. Edirneli Bayanları aramıza davet ediyoruz” dedi.

Edirne 5. Kitap Fuarı kapsamında II. Abdülhamit Dönemi’nde Edirne Sergisi de ziyaretçileriyle buluşacak. 06-15 Ekim tarihlerinde, saat 09.30-20.00 saatleri arasında ziyaretçileriyle buluşacak olan sergide 19. yüz yıl sonlarında 2. Abdülhamit Dönemi’nde Edirne’ye fotoğraf stüdyosu kuran Dimitri Michailides’in Edirne’ye ait 30 adet fotoğrafı sergilenecek.