Samsun'da, ücret artışlarını gerekçe göstererek, ürün fiyatlarının etiketlerini değiştiren zincir marketlerde denetimler sıklaştırıldı.

YENİ PERSONEL SAHAYA İNECEK

Samsun'da gemi tören geçişi görsel şölene dönüştü: Binler ilgiyle izledi Samsun'da gemi tören geçişi görsel şölene dönüştü: Binler ilgiyle izledi

Asgari ücrete gelen yüzde 49 zammın çarşı pazar ve market etiketlerine yansıtan zincir marketler başta olmak üzere Ticaret Bakanlığı'nın yetkisinde olan bütün alanlarda tavizsiz bir şekilde denetimlerin artırılacağı bildirildi. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek, tüketici mağduriyetlerini engellemek, üretici-tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ticari faaliyetleri ve iç piyasayı düzenlemek amacı ile bir dizi düzenlemeyi yürürlüğe koymaya hazırlanırken, artırılacak personel sayısıyla AVM, market, bakkal, galeri, haller ile çarşı pazarın her tarafında denetimler daha da artıracak.

ALO 175 HATTI

Öte yandan, Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan, tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm yollarının sunulduğu  "ALO 175” hattı ve Haksız Fiyat Artışı Sistemi mobil uygulaması üzerinden de iletilen ihbarlara da anında müdahele edildiği ifade edildi.

BAKAN BOLAT AÇIKLAMIŞTI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, mevcut denetim kadrolarına ek olarak istihdam edeceği bin 500 kişinin işe başlatılması sürecinin devam ettiğine dikkat çekerek, yeni personeli hızlı bir eğitim sürecinden geçirilmesinin ardından sahaya çıkaracaklarını söylemişti. Bakan Bolat; güçlenen kadroları sayesinde 81 ilin tamamında AVM, market, bakkal, galeri, haller ile çarşı pazarın her tarafında denetimleri sıklaştıracaklarının altını çizmişti. 

CEZA UYGULANMIŞTI

Önceki gün, Samsun'da bir zincir marketin şubesinde raf-kasa fiyat farkı ortaya çıkmış,etiket fiyatı 138 TL olan kestane, kasadan 169 TL olarak geçmişti. Yapılan şikayet sonucu yetkililerce, Ticaret Bakanlığı'nın 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77'nci Maddesi uyarınca raf-kasa fiyat farklarında satıcıya ürün başına 2 bin 172 TL ceza uygulandığı belirtilmişti. 
Merve İLHAN