KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? KYK yurt sonuçları 2021, yüz binlerce öğrencinin gündeminde yer alıyor. Yurt başvuru işlemlerini tamamlayan yeni kayıt ve ara sınıf öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılacak olan açıklamaya kilitlendi

KYK yurt başvuru sonuçları ile öğrencilerin devlet yurdu imkânından yararlanıp yararlanamayacağı belli oalcak. Bu doğrultuda, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Bilindiği gibi, başvuru işlemleri 12 Eylül saat 23.59'da sona erecek. Peki, 2021-2022 KYK yurt sonuçları ne zaman, kaç günde açıklanır? İşte, 2021-2022 KYK yurt başvuru sonuçlarında son durum KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, yüz binlerce öğrencinin en çok araştırdığı konular arasında öne çıkıyor. Başvuru işlemlerini bitiren yeni kayıt ve ara sınıf öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı "KYK yurt sonuçları açıklandı" duyurusunu bekliyor. Zira, 2021-2022 KYK yurt başvuru sonucu ile öğrencilerin devlet yurdu imkânından hak kazanıp kazanmadığı netlik kazanacak. Hatırlanacağı üzere, yurt başvuru işlemleri 12 Eylül saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden yapılacak. Peki, KYK yurt başvurusu sonuçları ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? KYK yurt sonuçları kaç günde açıklanır? İşte son gelişmeler

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurtları için başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Üniversite öğrencileri T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı altındaki "Yurt Başvurusu" ile "Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu" ekranlarından gerekli bilgilerin girilmesi gerekiyor.

YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı öğrenci yurtlarına yeni dönem yurt başvurularının 12 Eylül saat 23.59'da sona ereceğini duyurdu.

10 Eylül Cuma gününden sonra kayıt yaptıracak ek kontenjan, yatay-dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurtiçi, yurtdışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvuruları ise ilerleyen tarihlerde alınacak.