RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMASI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Temmuz'da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında KYK geri ödemelerinde faizi sildiklerini, sadece anaparanın ödeneceğini açıklamasının ardından milyonlarca genç yeni düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesini beklemeye başladı. Alınan bu karardan sonra KYK ödemesini yapanlar ise "KYK borcunu ödeyenler ne yapacak?", "KYK borcunu ödeyenlere ana paradan artan miktar geri ödenecek mi?" sorularını sormaya başladılar. Bu sorulardan sonra KYK ödemelerini yapanlar için de düzenlemelerin gelebileceği konuşuluyor. 

KYK BORCU DÜZENLEMESİ NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesinin ardından anapara dışındaki farkın kaldırılması için il ve ilçe müdürlüklerine talimat gönderildi. Bundan sonra KYK ödemelerinde ÜFE farkı silinecek ve sadece anapara ödenecek. 

GENÇLERİN ÜZERİNDEKİ YÜK KALKACAK

Yapılan KYK düzenlemesiyle birlikte toplam 26 milyar liralık yük gençlerin üzerinden kalkmış olacak. Konu ile ilgili detaylı açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından yapılacak. 

KYK BORCU ÖDEME PLANI 

KYK borcunu ödeme planında; icralık olanların borçlarının anapara üzerinden yapılandırılması, ödemelerin 2 yıl sonra başlaması koşulunun kaldırılması, peşin veya taksitli ödeme tablolarının oluşturulması gibi seçeneklerin konuşulduğu belirtiliyor.

KYK BORCUNU ÖDEYENLERE NE OLACAK?

Borcu ödeyenlere geriye dönük işlem yapılmasının mümkün olmadığı ön görülürken, adil olunması açısından KYK borcunu ödeyenlere kısmi veya anapara dışındaki ödemenin ödenmesi gibi seçeneklerin mümkün olup olmayacağı üzerinde durulduğu bildiriliyor. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.