Altın fiyatlarındaki tahmin ve gelişmeler, vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları son zamanlarda yükselişe geçerek bir ayın zirvesini görürken kuyumculardan da vatandaşlara altınlarına sahip çıkmaları ile ilgili uyarı geldi. 

CUMA GÜNÜNÜ BEKLİYOR

Altın, ABD’de Cuma günü yayımlanacak olan Temmuz ayı istihdam raporunu bekliyor. ABD'den gelecek krtik karar öncesi dolar endeksindeki düşüşle altının ons fiyatı 1.780 dolarla yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine çıkarken, gram altın fiyatları da yükselişe geçti. Dün ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, 1.020 liraya çıktı.

"KOMİSYONLAR İLLALLAH ETTİRDİ"

Altının gramının şu an 21 lira olduğunu belirten kuyumcu Ahmet Durukan "Altınınıza sahip çıkın, çok fazla değerlenecek." dedi. Düğün sezonunda altın alanların veresiye talebinde bulunduğunu da belirten Durukan, sözlerine şöyle devam etti: "İnsanlar bizlere gelip bir çeyrek altını veresiye talep ediyor. Benim amcam, dayım, halam, yeğenim herkes arıyor. Bankalara verdiğimiz komisyonlar bizi illallah ettirdi. Kuyumcunun çeyrek altından kazandığı para 10 lira, bankaya ise 50 lira komisyon veriyor. Devlet yetkililerimizden kuyumcular adına rica ediyoruz, gerekli müdahaleleri yapın. Yapılacak müdahale kuyumcu esnafını da rahatlatır".

KOMİSYONLAR DÜŞSÜN 

Sarraflar altın alımlarında taksit sayısının artırılmasını ve banka komisyonlarının düşürülmesini istiyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.