Akbük Belediye Başkanı ve CHP Didim Belediye Başkanı Aday Adayı Mehmet Erçin Sandalcı, Didim Hitit Çorumlular Derneğini ziyaret ederek, Çorumlularla buluştu.

Didim’de bulunan Çorum’lular ile Hitit Çorumlular Derneğinde buluşan Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, Akbük Belediye Başkanı olarak neler yaptığını, Didim Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu, yaptığı ve yapacağı çalışmaları görsel olarak anlatarak, soruları cevapladı. Çorum’luların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Sandalcı çalışmalarını anlattı ve soruları cevapladı.

Hitit Çorumlular Derneği yönetiminin katıldığı toplantıda Dernek Başkanı Müslüm Vardar; “Derneğimize hoş geldiniz. Yolunuz açık olsun, girdiğiniz yolda başarılar dilerim. Kimse kusura bakmasın, bizim partimiz CHP, yada benim düşüncem öyle. Partimiz bu yolda kimi görevlendirirse biz Dernek ve Didim’de yaşayan Çorum’lular olarak yanında olacağız.” dedi.

Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı konuşmasında; “. Bu akşam toplantı yapmamızda ki amaç; kendimizi anlatmak, ifade etmek ve sorularınızı cevaplamaktır. CHP’de bir aday adaylık süreci yaşanıyor. Bu süreç aile içi bir mücadele, bizler bu mücadeleyi asla birbirimizi karalamadan, asla medyada, sokakta, sağda solda bir kötü söz söylemeden, asla kırmadan yürütmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar da bu konuda hassasiyetimizi dile getiriyoruz. Bizleri destekleyen insanlarında, çünkü herkesin gönlünde bir aday adayı yatıyor olabilir. Bu konuda asla ne kimseyi suçlayabilir nede kırılabiliriz. Ancak sonuç itibariyle CHP Genel Merkezi bir arkadaşımızla ilgili karar verecek, müracaatlarımız genel merkez tarafından bir takım kriterlere göre değerlendiriliyor. Bu değerlendirme neticesinde de bir arkadaşımız aday gelecek, bizler Cumhuriyet Halk Partili olmanın gereğini yerine getireceğiz. Ben bir aday adayı olarak bunun gereğini yerine getireceğim. Benim dışımda bir aday adayı olması halinde, kalkıp başka bir adreslerde, başka bir mecralarda macera aramaya gitmeyeceğiz. Partimizin iktidarı için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Benim aday gelmem halinde de diğer aday adayları da bu süreci yapmak zorundadırlar. Ülkemizin karanlığa gittiği bu günlerde, karanlığa giden bu treni durdurmak için mutlaka ve mutlaka birlikte olmamız gerekiyor. Bu aday adaylık süreci ise bizler açısından bir bayrak yarışıdır, partimizin bir gelişimidir. Bizim amacımız parti içi çıtayı yükseltmektir. Ben 2009’dan beri CHP anlamında Belediye Başkanı olarak görev yapmakta ve çalışmaları yürütmekteyim. Sizlere kendimizi tanıtacağımız ve Akbük Belediyesi olarak yapmış olduğumuz, 2014’te Didim’de yapacağımız çalışmalara ışık tutacak bir sunum hazırladık, bir tanıtım yapacağız.” dedi.

“AKBÜK’TEKİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI”

Sunum şeklinde görsel olarak kendisini tanıtan ve kısa bir öz geçmişini anlatan Sandalcı, Akbük’te uyguladıkları Belediyecilik anlayışları ile ilgili bilgi verdi.

“YAPMAK İSTEDİĞİMİN FELSEFESİ, DİDİM’DE YAŞAMAKTAN GURUR DUYALIM.”

Akbük Belediyesi olarak ilk kez yapılan hizmet ve yenilikler hakkında da bilgi veren Sandalcı, Akbük’te ilk olarak, Belediyeye ait yerlerde, bir Cami ve Cemevi yerinin tapusunu çıkarttığını belirtti. Cemevinin tapusu Belediyemiz adına çıkmıştır ve imarda Cemevi olarak işlendiğini söyledi. Amacının Didim’in çıtasını yükseltmek, daha hak edilen yere getirmek olduğunu belirten Sandalcı; “Hepimiz belli bir kültürlerden gelmiş, belli bir memleketten olan insanlarız. Nereli olduğumuz sorulduğunda Samsun’luyuz veya Çorum’luyuz diyoruz. Didim’liyim demiyoruz. Bunun nedeni Didim’le gurur duymuyoruz. Mesela bir Bodrum’lu, Bodrum’luyum diyebilir, yani asıl bulunduğu memleket neresi ise. Biz Didim’liyiz diyemiyoruz. Bu bir asimilasyon değil. Yaşadığımız yerle gurur duyma meselesi. Yapmak istediğimin özü, herkes yaşadığı kentten gurur duysun. Yapmak istediğimin felsefesi, Didim’de yaşamaktan gurur duyalım. Yapmak istediğim, köprüler yapacağım, barajlar yapacağım değil Didim’den gurur duymayı sağlayacağım diyorum ve bunu yapmayı taahhüt ediyorum.” diye belirtti.

Sandalcı, konuşmasının ardından vatandaşın sorularını cevapladı. Hoş bir sohbet çerçevesinde geçen toplantıda Dernek üyeleri ve halk merak ettikleri soruları sordular ve cevaplarını dinlediler. Toplantı sonunda dernek binası önünde M. Erçin Sandalcı ile Dernek Yönetim ve üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdiler.