Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa siyah incirini Türkiye’ye getirisinin yıllık 30 milyon dolar olduğunu söyledi.

    Osmangazi İlçesi İncir Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Bayram, Başkan Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ziyarette Başkan Dündar, yeni kurulan birliğin Türkiye’ye hitap edeceğini ifade etti.

    Bursa siyah incirin Avrupa’da ve dünyada önemli yere sahip olduğuna değinen Dündar, Bursa siyah incirinin Türkiye’den dünyaya meyve ihracatında 4. sırada olduğunu hatırlattı. Dündar, şöyle konuştu: “Bursa siyah incirini dünyaya daha iyi tanıtmamız gerekiyor. Bursa’da 20, 30 köyde toplanan incirin Türkiye’ye getirisi yıllık 30 milyon dolar civarında ve bu azımsanacak bir rakam değil ve bu incirlerin yüzde 85’i Osmangazi ilçesinde bulunması, bize bu lezzetin sahiplenilmesi gerektiğini söylüyor.”

    BAYRAM: RAF ÖMRÜ UZUN

    Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayram, Bursa siyah incirinin raf ömrünün uzun olması nedeniyle Avrupa’daki meyve ihracatçılarının dikkatini çektiğini ifade etti. Bayram, “Osmangazi Belediye Başkanımızın siyah incire verdiği desteği biliyoruz. 8 köy birleşerek kurduğumuz bu birlikte Bursa siyah incirin lezzetini dünyaya daha iyi tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle başkanımızdan destek bekliyoruz.” diye konuştu.