Atakum Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sinecek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafa verdiği kredi müjdesi ile ilgili açıklama yaptı.

29-sinecek (2)

FAİZLER DÜŞTÜ, LİMİTLER ARTTI

Sinecek, esnafın daha önce yüzde 9.5 olan faiz oranı ile 350 bin lira kredi kullanabildiğini söyleyerek, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız verdiği müjdede, faiz oranı 7.5'a çekilerek işletme kredisi 500 bin liraya, araç ve iş yeri kredisi de 1.5 milyon liraya çıkartıldı. Daha önce yüzde 9.5 faiz oranı ile 350 bin lira, iş yeri ve araç için de 1 milyon lira kredi kullanılabiliyordu. Cumhurbaşkanımız hem faizleri düşürdü, hem de limitleri arttırdı" dedi.

TAKİBE DÜŞEN BORÇLARI KAPATMA İMKANI TANINDI

Metin Sinecek, ayrıca kredi borcundan dolayı takibe ve icraya düşen esnaf içinde yüzde 4 faiz ile kredi kullanıp, borcunu kapatma imkanı tanındığına dikkati çekti. Sinecek, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Esnaf sanatkarımızı bu sıkıntılı süreçte rahatlatacak müjdeler açıklandı.
Genç girişimcilere faizsiz 300 bin lira kredi verilecek. Esnaf ve sanatkarımız bu kredileri doğru kullanır ve işi için yatırım yaparsa, hem istihdama hem de ekonomiye katkı vermiş olacaklar. Ayrıca borçlu olan ve takibe düşen esnafta, tanınan yeni imkanlarla borçlarını kapatmaları halinde sicilleri bozulmamış olacak. İş yerlerinin kapanmaması için, ülkenin bel kemiği olan esnafı ayakta tutmak amacıyla alınan bu kararları destekliy

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam açıkladığı esnafa kredi destek paketi için şu ifadeleri kullandı:

“Esnafımız için 60 ay vade ile yüzde 7 buçuk faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla 100 milyar liralık yeni kredi paketi başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1 buçuk milyon liraya yükseltiyoruz. Genç girişimcilerimizin 0 faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza borcunu tasfiye imkanı sağlayacağız.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN