Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ’CBK’ uçağıyla 12.30’da Siirt Havaalanı’na geldi.
Eşi Emine Erdoğan ile Siirt Havaalanı’na inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maliye Başkanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve kalabalık davetli tarafından karşılandı.
Erdoğan’ın gelişi sırasında 2 adet helikopter havaalanı üstünde güvenlik önlemleri alırken, havaalanı içinde bomba uzmanları araçları didik didik aradı.
SURİYELİLER ÖNÜNÜ KESTİ
Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle şehir merkezine gelirken Siirt-Kurtalan karayolu Marmara Yatlı Bölge Okulu yanında bir grup Suriyeli tarafından tezahüratla karşılandı. Türkiye ve Suriye bayrakları açan Suriyeliler, ’Suriye halkı size minnettardır’, ’Suriyeliler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seviyor ve ona dua ediyor’, ’Suriyeliler Muhaccir Türkiyeliler Ensar’ pankartı açtı. Aracını durduran Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı.
KADINLAR SALAVAT GETİRİP ERDOĞAN’I DEFLE KARŞILADILAR
Erdoğan’ın aracı daha sonra Siirt Küçük Sanayi Sitesi yanında durduran bir grup kadın tarafından tezahüratla karşılandı. ’Tek millet, Tem Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak’ işlemeli battaniye hazırlayan kadınlar, daha sonra ’Çözüm sürecinin mimarı şehrimize hoş geldiniz" pankart açtı.
Daha sonra gruptaki kadınlar Erdoğan’ın otobüsünün önünde def çaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra otobüsten halkı selamladıktan sonra toplu açılış töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti.