Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, ihracatta yeni başarılara imza atabilmek için yenilenmenin ve yeni uygulamaların takip edilmesi gerektiğini belirterek 9-13 Ekim 2017 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı’nın GAİB’in organizasyonuyla Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep’in Nizip ilçesi ve Gaziantep’te ihracatçılara yönelik Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleştireceğini ifade etti.

Çıkmaz, yaptığı açıklamada, ülkelerin ihracat liginde mücadele edebilmesi için ihracatçı firmaları desteklemesi gerektiğini belirtti.

Dünyanın dört bir tarafına ihracat yapma başarısı gösteren firmaların ülkelerinin tanıtımına çok önemli katkı sağladığını ifade eden Çıkmaz, bu şirketlerin ticaretin yanı sıra tanıtım da yaptığını vurguladı. Türkiye’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Kobilerin de gelecek yıllarda ihracat yapabilir hale gelmesini arzuladıklarını kaydeden Çıkmaz, “İhracat yapan firma sayısının artması ülkenin bir adım ileriye gitmesi demek. Ülkenin ilerlemesi de şirketlerin başarısını katlayarak devam ettirmesi anlamına gelir. Güçlü ülke güçlü ihracatçıyı doğurur. Güçlü ihracatçı da ülkesinin gücüne güç katar. Faaliyetlerimizi artırarak devam ettirebilmemiz, ihracatta yeni başarılara imza atabilmemiz için yenilenmemiz şarttır” dedi.

Şirketlerin daha fazla ihracat yapmasına katkı sunmak isteyen Ekonomi Bakanlığının “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlediğini belirten Çıkmaz, seminerin bu yıl GAİB organizasyonuyla Birliğe bağlı illerde gerçekleşeceğini dile getirdi. Çıkmaz, Ekonomi Bakanlığınca ihracata yönelik destek programlarının tanıtımı amacıyla gerçekleştirilecek seminerin 9-13 Ekim 2017 tarihleri arasında Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Nizip ve Gaziantep’te yapılacağını kaydetti.

“İhracatçıların mutlaka katılması gereken seminer“

Ekonomi Bakanlığından uzman bir ekibin katılacağı ve ihracatçıların birçok konuda bilgilendirileceği “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’nin ilki 9 Ekim 2017 Salı Günü Malatya’da, 10 Ekim’de Adıyaman’da, 11 Ekim’de Şanlıurfa’da, 12 Ekim’de Gaziantep’in Nizip İlçesinde ve 13 Ekim 2017 Cuma günü ise Gaziantep’te GAİB hizmet binasında gerçekleştirileceği öğrenildi.

Seminerler kapsamında Dahili ve Harici İşleme Rejimleri, İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALİTY’nin desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Gerçekleştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi konularında ayrıntılı bilgiler verilecek.

Seminerlere katılımak isteyenlerin başvuruların “www.gaib.org.tr/forms/disticaretseminer/basvuru.htm” linkinden yapılabileceğini ifade eden Çıkmaz, seminerin yeni ihracatçıların başlangıcına vesile olmasını sözlerine ekledi.