Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, "15 Temmuz, bir ruhtur. Öldüremezsiniz. Öldüremeyeceksiniz" dedi.

Çalışkan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "O günkü, cesaretin, vatanseverliğin, iman gücünün; yiğitlerin göz bebeklerinden çakmak çakmak etrafa yayıldığı, düşmanın yüreklerine korku salan çarşaflı kadınların kamyonların tepesinde gaza körüklediği, annelerle oğullarıyla saf tutarak tanklara karşı geldiği bir gündür. Milletimiz 15 Temmuz’da öyle bir refleks göstermiştir ki bunun nasıl olabildiğini ancak bizler anlayabiliriz. Düşman ve işbirlikçileri bu sırrı anlayamaz, kavrayamaz. Bu milletin ecdadından miras kalan manevi varlığını nasıl koruduğunu bilmezler” dedi.

“Osmanlı İmparatorluğu çökmüş olsa da Fatihlerin, Kanunilerin, Abdülhamit Han Hazretlerinin torunu olma şerefini tarihimizden silemezler” diyen Çalışkan, şunları kaydetti:

“Bu köklü, kutlu geçmiş ve şuur ile her an kılıcını kuşanmış hazır bekleyen bir yeniçeri 2000 bilmem kaçıncı yıl da olsa canlanıverir. Bazen tankın önüne atlarken görürsünüz onu, bazen bir kamyonu kullanırken. Bazen ellerini açmış dua ederken. Velhasıl 15 Temmuz, bir ruhtur. Öldüremezsiniz. Öldüremeyeceksiniz. 15 Temmuz vesilesiyle, bu topraklar için, Allah için, namus için can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.”